• Wietske Benard en Samuela Loolofs.

    Walter Leendertse

Bibliotheek opent Ontwikkelplein

H'VELD-G'DAM Komende donderdag 28 november om 16.00 wordt in de bibliotheek in Hardinxveld-Giessendam het nieuwe Ontwikkelplein feestelijk geopend door wethouder Jan Nederveen. Het Ontwikkelplein is een fysieke ruimte in de bibliotheek waar mensen terecht kunnen voor betrouwbaar advies op verschillende gebieden, kortom dé aangewezen plek om jezelf te ontwikkelen,

door Walter Leendertse

,,Het beeld dat de meeste mensen van een bibliotheek hebben is nog steeds dat je er vooral komt om boeken te lenen." Aan het woord is Samuela Loolofs, coördinator van het Ontwikkelplein. ,,Echter we zijn veel meer van collectie naar connectie gegaan", vult rayonmanager Wietske Bénard aan. ,,We hebben elke maand een mooie programmering die we samen met onze MAG-partners samenstellen."

Het plan was om een '(Digi)Taalhuis' op te zetten waar iedereen terecht kan die aan de slag wil met Basisvaardigheden. Dit is uitgegroeid naar een grotere fysieke plek in de bibliotheek waar ontwikkeling breder centraal staat. Zo kunnen we bewoners nog beter van dienst zijn. ,,Mensen kunnen op het ontwikkelplein terecht voor financieel, digitaal en taaladvies, maar ook zullen de sportcoaches van Servanda een spreekuur houden", legt Samuela uit. ,,Daarnaast proberen we zoveel mogelijk verschillende spreekuren te overlappen of op te laten volgen zodat de verschillende partners ook van elkaars expertise gebruik kunnen maken."

Alle bewoners van Hardinxveld en omstreken zijn van harte uitgenodigd om donderdag het ontwikkelplein te komen bekijken in het bibliotheek aan de Pietersweer 34. Belangstellenden kunnen dan ook kennismaken met de samenwerkende partners.