• ANWB

Hardinxveld krijgt 'AutoMaatje'

H'VELD-G'DAM Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom introduceert de ANWB samen met Servanda en vrijwilligers 'ANWB AutoMaatje' in de gemeente, om zo mensen helpen mobiel en actief te blijven. De feestelijke eerste rit is op woensdag 30 oktober om 10.30 uur bij het Servandagebouw op de Scheldestraat 1. Initiatiefnemer Frans de Bruin vervoert wethouder Jan Nederveen van het gemeentehuis naar het Servanda-gebouw.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoerdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Hardinxveld-Giessendam kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel gaan uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven. Voorbeelden zijn ritjes naar de kapper, huisarts, het ziekenhuis, of naar een vriend(in) op de koffie.

AutoMaatje brengt buurtbewoners bij elkaar Initiatiefnemer Frans de Bruin: ,,Ik wilde graag iets doen voor de inwoners van Hardinxveld-Giessendam die zelf niet zo makkelijk uit hun huis kunnen komen. ANWB AutoMaatje is daar de perfecte oplossing voor. Dit verbindt inwoners aan elkaar. Soms ontstaan er zelfs nieuwe vriendschappen!" Het initiatief is door Frans ingediend bij de MAG en daarmee uiteindelijk een samenwerking tussen de gemeente Hardinxveld-Giessendam, Servanda, ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit het dorp.

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Hardinxveld-Giessendam belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren naar 0184-612 771. De medewerker van Servanda koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

AutoMaatje is een aanvulling op de huidige vervoersmogelijkheden. Een groot verschil is dat er door vrijwilligers met hun eigen auto wordt gereden en dat eenzame of minder mobiele mensen weer mee kunnen doen in de maatschappij. In veel gevallen wordt er op u gewacht tot u klaar bent en op verzoek kan de vrijwillige chauffeur zelfs met u mee de supermarkt of de wachtkamer in. Daarnaast is ANWB AutoMaatje voor alle leeftijden en heeft u geen Wmo-vervoersindicatie, pas of lidmaatschap nodig.

Inwoners van Hardinxveld-Giessendam die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met coördinator Linda van de Wetering, 0184- 612 771. Of stuur een mailtje naar automaatje@servanda.nl.