• Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam

Nieuwe website Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam

H'VELD-G'DAM De Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam heeft een nieuwe website. De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het maken van een nieuwe website voor de stichting. Het bestuur wil meer haar taken en doelstellingen uitdragen en daarvoor is een goede website een eerste vereiste. De komende tijd zal de website nog verder uitgebouwd gaan worden. Maar er kan al een kijkje worden genomen op www.dorpbehoudhg.nl.

Steeds meer wordt het iedereen duidelijk dat duurzaamheid een belangrijk item is, waar we met elkaar naar moeten streven. Duurzaamheid is een breed begrip, maar het gaat er de stichting om dat we zuinig moeten zijn op wat er is. Dat kan in het klein, maar dat kan ook in het groot. De Stichting Dorpsbehoud doet dat op macroniveau. In het groot dus. Door er naar te streven dat wat er aan moois in het dorp is behouden blijft. En door iedereen erop te wijzen wat er te zien en te beleven is. De stichting doet dat op verschillende manieren. Onlangs vond er een bijzondere winterwandeling plaats en straks in het voorjaar starten de wandelingen onder leiding van een gids. De stichting geeft ook een digitale nieuwsbrief uit, adviseert de inwoners, maar ook het gemeentebestuur, gevraagd en ongevraagd. Het doel hiervan is dat het in Hardinxveld-Giessendam goed wonen, werken en recreëren is.

Wie ook vindt dat Hardinxveld-Giessendam een plaats is om van te houden, kan een steentje bijdragen aan de realisatie hiervan. Dat kan door mee te denken en actief te zijn met het bestuur van de Stichting Dorpsbehoud. Wie ideeën heeft om die duurzaamheid daadwerkelijk uit te dragen of heel andere zaken, waar de stichting zich in het kader van behoud mee bezig kan gaan houden, kan zich melden. Het bestuur zoekt ook nog nieuwe bestuursleden, maar ook vrijwilligers voor de uitvoering van taken zijn welkom.

Info: secretaris Liesbeth Leenman (0184-616875) of voorzitter Dick de Jong (06-22845889), info@dorpsbehoudhg.nl.

De nieuwe website kwam tot stand dankzij een financiële bijdrage uit het Rabobank Dividendfonds en is gemaakt door IJzersterk Producties.