• Guido Fokkema
  • Guido Fokkema

Werken aan ontwikkeling in de bibliotheek

H'VELD-G'DAM Afgelopen donderdag werd het Ontwikkelplein in de bibliotheek geopend. De opening werd verricht door wethouder Jan Nederveen. Er was een grote aanloop en de aanwezigen konden na de opening in gesprek met deelnemende partners om zo meer te weten komen over de spreekuren die gehouden gaan worden in het Ontwikkelplein.


De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan deelnemen aan de samenleving. Het Ontwikkelplein is hier de plek voor. Bezoekers krijgen hier antwoord op hun vragen, betrouwbare informatie en praktische ondersteuning. Om beter Nederlands te leren of voortaan zélf dat digitale formulier in te kunnen vullen. Ook kan men hier terecht met vragen over werk, bewegen & gezondheid of thuisadministratie.
Belangstellenden kunnen meedoen aan een activiteit, naar één van de spreekuren komen of aan de slag gaan op een werkplek. Er zijn computers en werkplekken om samen of alleen aan te werken en er kan gebruik gemaakt worden van oefenprogramma's. In de collectie zijn niet alleen leesboeken te vinden, maar ook lesmateriaal, eenvoudig lezen boeken, taal- en rekenspellen, kranten, tijdschriften en nog veel meer.


Voor meer info mail naar: SLoolofs@debibliotheekaanzet.nl