• ONKP

The Macau Regulars weer Nederlands Kampioen Team Poker

H'VELD-G'DAM De Hardinxvelders Bart Slob, Dani Slimmens, Casper Delwel en Rutger de Ruiter van team The Macau Regulars mogen zich weer een jaar lang Nederlands Kampioen Team Poker noemen. De finale van het Nederlands Team Kampioenschap Poker vond zaterdag plaats in Ermelo. In totaal deden dit seizoen 500 teams van 4 spelers mee aan het kampioenschap. Slechts 30 teams kwalificeerden zich de finale die plaats had in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. De titelverdediger 'The Macau Regulars' maakte haar favorietenrol waar. Het team prolongeerden hun titel door de finale ook dit jaar te winnen.

The Macau Regulars slaan toen in de 4e ronde. In de 4e ronde werd er aan vier tafels gespeeld. Elke speler van een team zat aan een tafel, waardoor de teams continu in directe confrontaties het tegen elkaar opnamen. In de eerste van de twee beslissende rondes sloegen The Macau Regulars een gigantische slag. Zij wonnen twee Sit and Go's, werden één keer 2e en één keer 4e. Goed voor maar liefst 25 punten. De concurrentie liet het massaal liggen. De Bierfanaten haalden slechts 6 punten, de Flying Freerollers slechts 7 en Linkieling slechts 8. Team Devilfish dat in de tussenstand als 6e begon klom op naar de 2e plaats doordat ze 19 punten haalden. De Futura Fighters stonden opeens op plek drie doordat zij 15 punten haalden. Zo werd het klassement flink door elkaar geschud en stonden The Macau Regulars op een bijna onmogelijk in te halen voorsprong van 12 punten op de concurrentie. The Macau Regulars blijken niet meer in te halen en worden voor de 2e keer kampioen.

In de laatste en beslissende speelronde moeten de teams alle zeilen bijzetten om nog wat te kunnen doen tegen The Macau Regulars. Drie spelers van dit team busten al vroeg in hun laatste speelronde, zij werden 4e, 5e en 5e (4 punten). Bart Slob wist wel te winnen waardoor het punten totaal uit kwam op 13 punten in de laatste ronde. De andere teams moesten tenminste 25 punten scoren om op gelijke hoogte te komen. Dit lukte geen van alle teams, waardoor The Macau Regulars hun titel als Nederlands Kampioen Team Poker hebben geprolongeerd. De Futura Fighters werden 2e met 77 punten gevolgd door Linkieling als 3e met 75 punten.