Marius Koppelaar loopt marathon voor goed doel

H'VELD-G'DAM Marius Koppelaar uit Hardinxveld doet in juni 2016 mee aan de Muskathlon: een sportevenement op een bijzondere locatie voor een goed doel. Marius loopt een marathon door Egypte en Jordanië en hoopt daarvoor 10.000 euro in te zamelen. Met dit bedrag kan stichting Open Doors hulp en ondersteuning bieden aan mensen die in landen als Irak, Syrië en Egypte vervolgd worden omdat ze christen zijn.

In 2016 zijn er Muskathlons in vijf landen voor verschillende goede doelen. De opbrengst van de Muskathlon in het Midden-Oosten is voor Open Doors. Deze stichting heeft onder meer een grootschalig noodhulpproject voor slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Ook in andere landen in het Midden-Oosten, waaronderIrak, biedt Open Doors vervolgde christenen hulp.

In Egypte maakt de organisatie onderwijs mogelijk voor achtergestelde vrouwen en kinderen. Voor deze groep vrouwen houdt Marius Koppelaar zaterdag 14 mei een Women walk for Women sponsorloop. Het is de bedoeling dat elke deelneemster minimaal € 60 bij elkaar wandelt. Voor dit bedrag kan 1 vrouw in Egypte een tweejarige opleiding volgen en zo haar diploma behalen. Na afloop worden de vrouwen verwend met een heerlijke high tea.

Aanmelden kan via 06-46744660, hlg1875@hotmail.com of basthalie@kpnmail.nl