• Ferry Verheij

Marlies Bikker knikkerkoningin bij het 40e NK Kuiltje Knikkeren

NOORDELOOS Er is een nieuwe knikkerkoningin. Ook de knikkerprinses is bekend. De 21-jarige Marlies Bikker is dit jaar de knikkerkoningin tijdens het NK Kuiltje Knikkeren dat vrijdag 5 augustus in Noordeloos plaatsvindt. De 9-jarige Myrthe de With wordt gekroond als prinses. Marlies is gediplomeerd verpleegkundige op de afdeling algemene chirurgie in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Myrthe zit in groep 5 van de School met de Bijbel in Noordeloos. In haar vrije tijd heeft ze sportieve hobby's zoals gymmen, waveboarden en schaatsen.

Beide dames schitteren ook tijdens de wielerronde en loop naar de pomp.

Dit jaar is het het veertigste jaar dat het NK Kultje Knikkeren wordt georganiseerd. De organsiatie wil dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er een speciaal programma samengesteld. De knikkerborrel is donderdag 4 augustus vanaf 19.30 uur. Tijdens deze avond zijn er een aantal activiteiten: Een overzichtstentoonstelling over de afgelopen 40 jaar en knikkeren in het algemeen, een reünie van alle oud-winnaars, -koninginnen en -prinsessen, een miniwedstrijd van oud-kampioenen, de introductie van de speciale knikkerwijn en live muziek en uiteraard veel gezelligheid.

Vrijdag 5 augustus vinden er tal van kinderactiviteiten plaats. Vanaf 12.30 uur is een speciale kinderlunch bij het dorpshuis, voor alle kinderen die meedoen aan het kinderknikkeren. Aansluitend vind op 13.30 uur het kampioenschap voor de kinderen plaats. Om 19.30 uur vindt het 40e editie van het NK knikkeren plaats. Speciale gast is Chris Sommer, die speciaal voor dit jubileum niet 1, maar 2 knikkerringen gaat maken en dit komt toelichten.

Zaterdag 6 augustus is er een verkoop van knikkerwijn in de stand van DruifenZo aan de Boterslootzijde.

Inschrijven voor het knikkeren kan per info@deovalestuiter.nl of ter plaatse voor aanvang van de 1e wedstrijd. Voor meer informatie: www.deovalestuiter.nl

Foto: Ferry Verheij.