• McDonalds 40 jaar in Nederland

    ANP Foto

McDonald's in mei open

H'VELD-G'DAM De McDonald's in Hardinxveld zal in mei zijn deuren openen. Vrijdag 1 februari wordt om 10.00 uur 's ochtends de eerste paal van het fastfoodrestaurant aan de Peulenlaan geslagen. Alle bouw- en inrichtingswerkzaamheden nemen naar verwachting vier maanden in beslag.

De huidige carpoolplaats bij de afslag van de A15 is vanwege de werkzaamheden sinds deze week gesloten. De gemeente heeft op het industrieterrein aan de overkant zo'n twintig parkeervakken ter beschikking gesteld als tijdelijke carpoolplek.
De McDonald's maakt deel uit van het zogenoemde Facilitypoint, dat bij de afslag wordt gerealiseerd. De reclamezuil is al reeds in gebruik, al komt daarbovenop nog wel de letter M. Naast een fastfoodrestaurant met een McDrive en McCafé komt er ook een tankstation van LukOil. De carpoolplaats schuift uiteindelijk verder naar de rotonde op.
De McDonald's moet ongeveer negentig nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. Zaterdag houdt de fastfoodketen een eerste sollicitatiedag. Ook is McDonald's maandag aanwezig tijdens Alblasserwaard On Stage in de Lockhorst in Sliedrecht. Tijdens dat beroepenfeest kunnen VMBO-leerlingen uit de regio kennismaken met verschillende bedrijven en organisaties.