• Tiel 08/07/2019 Krant en I-pad lezen jong en oud iov Stad Tiel foto Raphael Drent

    Raphael Drent

Meer focus op website hetkompasHardinxveld-Giessendam.nl

REGIO Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.nl gaat haar website verrijken met nog meer opvallende nieuwsverhalen uit de regio. ,,We merken dat er steeds meer behoefte is aan lokaal kwaliteitsnieuws en daar springen we op in", vertelt uitgever Heiko Imelman van BDUmedia, de eigenaar van deze krant.

Duizenden mensen bezoeken nu al dagelijks de lokale nieuwssites van BDUmedia, waaronder hetkompashardinxveld-giessendam.nl. Imelman: ,,Wij hechten, net als een grote groep lezers, veel waarde aan onze papieren krant. Maar we zien ook de extra mogelijkheden van online: naast tekst en foto's zoals in de krant, kunnen we daar ook video's brengen en de site biedt ons ook verschillende manieren om interactief en sneller met lezers te communiceren. De krant ontvang je één keer per week, terwijl je het lokale nieuws op onze sites continu kan volgen op bijvoorbeeld je mobiele telefoon."

Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.nl wordt nu al dagelijks voorzien van verhalen over dorpsgenoten, calamiteiten in de regio, nieuws en berichten van lezers. Imelman spreekt de ambitie uit om online nóg relevanter te worden. ,,We willen met onze verhalen spraakmakender worden en nog meer diepgang op de site bieden. We zetten daarom met onze redactie vol in op de online nieuwsvoorziening en het maken van unieke artikelen."

In de papieren krant wordt meer ruimte gemaakt om te wijzen op de online mogelijkheden. Bij verschillende artikelen in de papieren krant vindt de lezer een verwijzing naar de website (zo ook bij dit artikel). Door deze verwijzing weet de lezer dat er op hetkompashardinxveld-giessendam.nl meer te lezen valt over dit onderwerp. Per artikel kan dit variëren van een video, een uitgebreid interview, reacties van betrokkenen of een fotoreportage.

Uitgever Heiko Imelman benadrukt dat de papieren kranten een belangrijke rol blijven spelen binnen de uitgeverij. Maar BDUmedia gebruikt de papieren krant steeds meer om de groeiende online activiteiten onder de aandacht te brengen. ,,In deze snelle maatschappij is het logisch dat het nieuwsblad terugblikt en vooruit kijkt op nieuwsonderwerpen en gebeurtenissen die we op de website melden. Bijvoorbeeld: een politieke partij wil meer reguliere arbeidsplekken creëren voor mensen met een beperking. Dit nieuwsfeit melden we in de papieren krant, maar we interviewen ook een inwoner met een beperking over dit plan. Dit unieke, persoonlijke verhaal is vervolgens in zijn geheel te lezen op onze website."

Imelman geeft aan dat er in de krant op de Deel je Nieuws-pagina('s) ruimte blijft voor berichten die door lezers online worden aangeleverd, zoals agendaberichten en foto's. Imelman: ,,Zo blijven we lokaal verbinden en creëren we een mooi platform om lokaal een belangrijke, informerende rol binnen de gemeenschap te vervullen."

Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.nl betrekt lezers graag actief bij het nieuws. ,,We dagen iedereen uit om ideeën voor verhalen te delen. Heb je het idee dat jouw woonwijk verloedert, door bijvoorbeeld een overvloed aan zwerfafval? Heeft jouw buurman een hele grote verzameling Monopoly-spellen? Liggen de werkzaamheden rond dat prestigieuze bouwproject in de wijk zonder reden ineens stil? Geef het door aan de redactie."