• ZHZActueel.nl

Meer verwarde personen met politie in aanraking

H'VELD-G'DAM In de regio is het aantal verwarde personen dat in 2014 in contact met politie is gekomen gestegen met 28 procent. In Hardinxveld-Giessendam ligt

dat percentage zelfs rond 68 procent. In Sliedrecht is dat percentage bijna 50 procent. De Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen gaat een onderzoek leiden naar de oorzaak van deze stijging in de regio.

Uit cijfers van de politie kan worden opgemaakt dat het niet om één specifieke groep mensen gaat en dat er verschillende oorzaken aan te wijzen zijn. Ook blijken er soms grote verschillen tussen gemeenten. Tegenover de stijging in bijvoorbeeld Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht staat een daling van het aantal incidenten in Alblasserdam. ,,Het is complexe materie", aldus de Sliedrechtse burgemeester. ,,Bestuurders in regio maken zich zorgen en willen weten hoe te helpen. Het probleem is niet zo makkelijk als het lijkt, helaas."

De opvallende stijging is door de politie aangekaart tijdens een bijeenkomst met bestuurders, politie en GGZ uit de regio. Die bijeenkomst werd geleid door Van Hemmen. Hij verwacht zijn onderzoek aan het einde van dit jaar afgerond te hebben.