Megaopbrengst sponsorloop Ichthusschool voor Roparun

H'VELD-G'DAM De Ichtusschool heeft zich woensdag 13 april ingezet voor Roparunteam Steamwork uit Sliedrecht. Iedereen was er klaar voor, de ouders, docenten, Steamworkers, maar het allerbelangrijkste ook de leerlingen waren er klaar voor. Het was aftellen geblazen. Terwijl de eerste leerlingen in de startbokken stonden schoot onze team-fotograaf Jaap nog wat mooie plaatjes van de enthousiaste kinderen. Het startsignaal luidde en de kinderen mochten eindelijk van start. Na 30 minuten rennen, was uitrusten er voor deze sportieve leerlingen niet bij, want het springkussen stond alweer klaar. Een flesje water, een appel en springen maar.

Terwijl de laatste groepen zich alweer klaar maakten voor de start, waren ouders en Steamworkers bezig met de opbrengst van de eerste klassen te tellen. Stiekem werd er al bericht dat de tellers handen te kort kwamen om al het geld te kunnen tellen. Dat ging de goede kant op.

De jongste leerlingen uit groep 1 en 2 rende welgeteld 20 minuten. Bij elke ronde kregen ook zij een stempel bij de stempelposten bemand door ouders en docenten. Terwijl oppeppende muziek en Speaker Piet zijn aanmoedigingen door de speakers heen dreunde, liepen de leerlingen hard door. Voor de kleine valpartijen was het Rode Kruis Hardinxveld ook van de partij en zelf de politie maakt nog haar opwachting. Na het omhangen van de dikverdiende medailles kon aan het eind van de ochtend door de mega-opbrengst van € 8.542,-- bekend worden gemaakt.

Roparun Team Steamwork heeft inmiddels al meer dan € 30.000 opgehaald voor dit goede doel 'Zorg aan mensen met kanker'.