• Klaas Veldhuis

Emma Bakker is Parel van het jaar 2019

H'VELD-G'DAM Afgelopen maandag werd het landelijke frituurevenement 'Frituur wereld event' georganiseerd door de Profri (vakvereniging van professionele frituurders) waar De smaak van Klaas Vaak in Hardinxveld ook bij aangesloten is, in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum.
Op dit event is onder andere aandacht besteedt aan het Nederlandse Frietje dat dit jaar 150 jaar bestaat, maar ook werden de Parel van het jaar awards uitgereikt. Deze award is voor medewerkers die zich onderscheiden hebben binnen de branche. Met name op het gebied van commitment, verantwoordelijkheid en plezier.

Emma Bakker is een jonge meid van 22 jaar die al bijna 8 jaar voor De smaak van Klaas Vaak werkt. Op haar 14de jaar is ze stage komen lopen en daarna is ze nooit meer weggegaan. ,,Inmiddels is ze onze rechterhand in de zaak en neemt de boel waar als wij er niet zijn. Toch heeft Emma zo haar uitdagingen; Zij heeft een zware vorm van dyscalculie, rekenen, klokkijken, kassa-werk, het is allemaal zeer uitdagend voor haar. Ook dit jaar is ze weer helaas blijven zitten op school vanwege deze uitdaging. Toch geeft ze niet op en ze blijft knokken om te komen waar ze zijn wil. Dit maakt haar voor ons al een parel, maar nu dus ook voor de hele frituurbranche, want Emma is afgelopen maandag dus uitgeroepen tot Parel van het jaar 2019! Daarnaast vind ik haar een voorbeeld voor veel andere jeugd vanwege haar vechters-mentaliteit. Nooit opgeven, altijd blijven knokken om te komen waar je wil zijn", aldus Klaas Veldhuis van De smaak van Klaas Vaak.