• Suzanne Heikoop
  • Suzanne Heikoop
  • Suzanne Heikoop

Huldiging Teun van Wingerden tot erelid van v.v. Vogelvreugd

H'VELD-G'DAM Vorige week is er door de enthousiaste leden van vogelvereniging Vogelvreugd opnieuw een geweldige groene vogelshow georganiseerd in De Parel. Een bijzonder moment was er voor Teun van Wingerden. Sinds 1994 is hij de materiaalcommissaris van de vogelvereniging, maar door gezondheidsproblemen moet hij hier helaas mee stoppen. Zaterdag 16 november draaide hij voor de laatste keer aan het Rad van Avontuur. Vanwege zijn jarenlange en tomeloze inzet voor de vogelvereniging werd Teun van Wingerden zaterdag benoemd tot erelid.

Op de vogelshow die in De Parel werd gehouden waren 615 vogels te bewonderen. Deze vogels zijn op donderdag 14 november beoordeeld door een tiental keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De vogel die de belangrijkste prijs van de show (het Bondskruis) heeft gewonnen is een Bourksparkiet van Theo Moerman.

Naast vogels voor de wedstrijdklasse was er ook ruim aandacht voor vogels in showkooien en vitrines. Dit alles met prachtige beplanting afgewerkt. Ook was er een schitterende insectenhoek te bewonderen.