• Jane Fotografie
  • Hanna Roubos/Jane Fotografie
  • Hanna Roubos/Jane Fotografie
  • Hanna Roubos/Jane Fotografie
  • Hanna Roubos/Jane Fotografie

'Ik wil vrouwen inspireren'

H'VELD-G'DAM Trots toont Hanna Roubos-Nobel uit Hardinxveld-Giessendam haar boek Piekfijn. In het boek zijn creatieve haarcreaties van Hanna te zien die vervolgens stap voor stap worden uitgelegd aan de hand van tekst en foto's. Vanaf 26 februari ligt het boek in boekwinkels.

door Esther Coumans

De 29-jarige Hanna Roubos-Nobel is bruidsstyliste. ,,Dat is eigenlijk als een hobby gestart. Ik vond het altijd heel erg leuk om haren in te vlechten en op mijn 16de maakte ik al mijn eerste bruidskapsel. Dat werden er vanzelf steeds meer en toen vond ik dat ik er iets mee moest doen", glundert ze. ,,Ik ben toen trainingen gaan volgen bij een Arabische vrouw en kon daarna professioneel aan de slag. Nog steeds volg ik jaarlijks trainingen."

De bruidsstyliste woont sinds haar trouwen in Hardinxveld-Giessendam en sinds vijf jaar werkt ze professioneel als bruidsstylist. ,,Ik heb gemiddeld drie bruidjes per week. En ik werk hier aan huis, dus ik kan het perfect combineren met mijn gezin. Ideaal."

Zo'n 2,5 jaar geleden werd Roubos benaderd door het gezinsmagazine Terdege om in een rubriek tutorials te maken van haar haarcreaties. Dat vond ze erg leuk om te doen en ze kreeg veel reacties op haar creaties. ,,Na plaatsing kreeg ik van vrouwen veel foto's en berichtjes gestuurd dat zij de kapsel hadden uitgeprobeerd en dat het gelukt was. Zo heel erg leuk om te zien. En te horen dat het dus werkt. Ik wil vrouwen inspireren en zo is het ontstaan. Sommige vrouwen zitten op een bepaald punt in hun leven dat ze niet weten wat ze met hun haar aan moeten en dan knippen ze het af. Maar dat hoeft dus echt niet. Ik wil laten zien dat je heel makkelijk mooie creaties van je haar kan maken als je gewoon iets creatiever ermee om gaat. Ik kwam er ook achter dat veel vrouwen het leuk vinden om te zien in de tutorials wat je bij jezelf kan maken in je haar. Of juist bij anderen." Ook komen er in het boek diverse haarcreaties die voor kinderen zijn gemaakt. ,,Ja er staan wel een paar ingewikkelde kapsels in, maar vooral staan er in het boek praktische kapsels. Voor iedere vrouw en voor ieder jong meisje goed te doen."

Roubos maakte een afspraak met een uitgeverij en die waren enthousiast. ,,Toen durfde ik het wel aan. Deze uitgever kende mijn tutorials bij Terdege, dus ik wist dat het goed zat." Een jaar lang is de bruidsstyliste bezig geweest om het boek samen te stellen. ,,Het was heel fijn samenwerken met de uitgever en de grafisch vormgever. Ik had eigen inbreng en er werd naar mij geluisterd. Ik wilde het boek een romantische, vintage-achtige stijl geven. Niet te klassiek en ik vind dat het goed gelukt is", zegt ze trots. De modellen in het boek zijn allemaal bekenden. ,,Vrienden, bekenden en collega's hebben model gestaan. Allemaal vrijwillig. Zo fijn."

Ze vervolgt: ,,Ik heb zelf de titel bedacht. Ik was op zoek naar een korte en grappige titel en met Piekfijn heb ik deze zeker gevonden." In het boek zijn zo'n dertig kapsels te vinden en diverse tips. Het boek Piekfijn ligt vanaf 26 februari in de boekwinkel. En op zaterdag 29 februari vindt er bij Ritmeester in Meerkerk een vrouwenevent plaats waar Hanna Roubos haar boek ook presenteert. Het event is van 10.00 tot 16.00 uur en er is die dag van alles te doen zoals workshops en diverse andere activiteiten.

Bekijk boven bij de foto's een van de tutorials uit het boek van Hanna.