• Gemeente Gorinchem

Jaroah (13) uit Hoornaar werd tweede in de CupCakeCup

HOORNAAR Hij is pas 13 jaar, maar Jaroah de Jong uit Hoornaar weet al precies wat hij wil worden: patissier. Jaroah is al een eind op weg: begin januari werd hij tweede in de finale van de CupCakeCup op televisie.

door Marjanne Dijkstra

Jaroah werd uitgenodigd voor de opnames na het inzenden van een filmpje waarin hij zijn gezin voorstelde en een cupcake bakte. De opnames vonden al even geleden plaats, zo vertelt Jaroah. ,,Die werden gehouden in de herfstvakantie en elke dag werd er één aflevering opgenomen. Mijn vader werkt in Hilversum en zette me dan af bij het Mediapark." In totaal werden het zes draaidagen voor de jonge Jaroah, die dus ook in de finale terecht kwam.

Bakken doet Jaroah al vanaf dat hij klein is, maar vanaf een jaar of acht mag hij alleen aan de slag. ,,Daarvoor maakte ik teveel rommel in de keuken, maar nu kan ik het gewoon zelf opruimen", vertelt hij lachend. ,,Ik vind het gewoon leuk om allemaal verschillende dingen te maken waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Ik vind slagroomtaarten leuk om te maken en ook een aardbeienslof of Franse fruittaart bak ik graag. Het zelf opeten vind ik ook erg lekker." Jaroah heeft ook al een eigen bedrijfje en bakt menig cupcake en taart op bestelling. ,,In een gewone schoolweek maak ik meestal maar één bestelling, maar nu na de uitzendingen is dat wel iets meer. Vooral in de weekenden doe ik meer."

Dat hij geen eerste werd in de CupCakeCup was geen teleurstelling voor Jaroah. ,,Het was al heel tof om mee te doen en het meisje dat won was ook heel erg goed. Ik won een mooie beker en het was superleuk om in de studio te bakken en om Robèrt van Beckhoven in het echt te zien. Hij is wel echt mijn voorbeeld. Hij kan heel streng zijn, maar geeft ook hele goede tips en is erg aardig." Thuis bleek het nog niet over voor Jaroah. Na de uitzending van de finale, die hij met zijn familie keek, trakteerde hij zijn mede-leerlingen en de docenten op De Uilenhof op cupcakes. Ook kwam burgemeester Reinie Melissant langs op school om Jaroah namens de gemeente te feliciteren met zijn tweede plek. Hij kreeg een mooi cadeau: een workshop bij Sweet Ima. ,,Heel erg leuk", vertelt Jaroah daarover. ,,Van bakken wil ik echt graag mijn werk maken. Niet zomaar bakker van brood enzo, maar echt patissier met mooie taarten. Als het kan wil ik later ook heel graag aan Heel Holland Bakt meedoen, want dat lijkt me ook een geweldige ervaring." Ook een taartje eten van Jaroah? Kijk op www.jaroahbakt.nl.