• Françoise Garranger via Pixabay

Sara en Noah populairste kindernamen Zuid-Holland

H'VELD-G'DAM Sara, Mila, Emma voor meisjes en Noah, James en Adam voor jongens waren in 2019 de populairste kindernamen in Zuid-Holland. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van populairste babynamen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Landelijk waren Noah, Daan en Lucas voor jongens en Emma, Mila en Sophie voor meisjes de populairste kindernamen.

Hoe populair is de naam van jouw kind?

In onderstaande zoektool kun je een jongens- of meisjesnaam opzoeken, en krijg je vervolgens te zien hoeveel baby's die naam in 2019 hebben gekregen. In verband met privacyredenen heeft de SVB alleen de namen die minstens 25 keer gegeven zijn, bekendgemaakt.

De SVB gebruikt voor deze lijst de unieke namen met hun eigen spelling. Namen met verschillende schrijfwijzen zijn dus niet bij elkaar opgeteld.

Top-10 populairste namen Zuid-Holland

Op onderstaande kaart vind je de top 10 populairste babynamen per provincie. Over vijf provincies (Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland) zijn géén cijfers bekendgemaakt. De lijsten van deze provincies zijn niet bekendgemaakt omdat alle namen in de top 10 minder dan 25 keer gegeven zijn. Dit aantal hanteert de SVB als ondergrens om cijfers te publiceren.