• H. Ros

Musicaldroom Felice Poppeliers wordt werkelijkheid

H'VELD-G'DAM Een mooie hoofdrol in een landelijke musical. Komend weekend komt de die droom uit voor 15-jarige Felice Poppeliers uit Hardinxveld-Giessendam. In theater KAF in Almere staat zij in 3 voorstellingen van de musical Midzomernachtsdromen.

Deze eigentijdse bewerking van het welbekende verhaal van Shakespeare, vormt de eindvoorstelling van de RTL Talent Academy. Deze RTL Talent Academy is het 'grotere broertje' van de Telekids Musicalschool. Alle leerlingen van alle (50) vestingen van deze musical-opleiding staan ieder jaar 3 weekenden lang op het podium naast professionele musical-sterren. Voor Felice is het dit jaar ook weer bijzonder want zij heeft één van de tiener hoofdrollen te pakken en is daarin te zien op het grote podium.

3 jaar geleden is Felice gestart bij de Telekids Musicalschool. Na 2 jaar kwalificeerde zij zich voor de Topclub, waarin de meest talentvolle leerlingen samen extra lessen krijgen. Op basis van haar leeftijd stroomde zij door naar TopClub 'Next Stage', de groep voor de oudste leerlingen van de musicalschool. Voor Felice was het dit jaar raak: zij kreeg een hoofdrol als Meggy, deelnemer aan het Musicalkamp. Dit Musicalkamp is één van de 3 groepen waar het in het musicalverhaal om draait. Felice: ,,Een hoofdrol hebben is altijd heel leuk maar dat maakt je niet beter dan de andere medespelers, je staat iets met elkaar te doen en door de energie die je van elkaar krijgt kun je met zijn allen iets heel moois neerzetten. Als je dan eenmaal op het podium staat is het prachtig om te zien hoe de groep samen sterk is. ''

Bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in een aansprekend theater. Hierin komen alle leerlingen in een leeftijdscategorie samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.