• Opening De Regenboogschool

    Richard van Hoek Fotografie

Muzikale wereldreis bij openingsfeest Regenboog

H'VELD-G'DAM De vernieuwing van School met de Bijbel 'De Regenboog' werd woensdagmiddag 11 oktober beklonken met de opening van het nieuwe schoolgebouw.

door Simon Fousert

Het schoolplein aan de Steek in Boven-Hardinxveld puilde uit van ouders, belangstellenden en genodigden voor de opening van het schoolgebouw, dat tegenover het oude pand aan de Hobbemastraat is komen te staan. De soms gure wind en paar druppels regen mochten de pret niet drukken en bovendien bleef het publiek warm door opzwepende muziek, door mee te klappen en dansen. Ze werden meegenomen op een muzikale reis over de hele wereld. ,,Attentie dames en heren!", aldus 'twee piloten'. ,,Attentie dames en heren", roepen ze nogmaals als de 'reizigers' nog niet helemaal opletten. ,,Wij verzoeken u in te stappen in ons toestel van Regenboog Airlines." China, Brazilië, Australië en twee bestemmingen in Afrika: Mali en Guinee. Van de Australische didgeridoo tot en met de Braziliaanse Samba. Niets is te gek voor deze vliegtuigmaatschappij en het bijbehorende personeel dat onder begeleiding van de Klankenkaravaan in elk land een optreden gaf. Walter en Natasja Barkhuysen-Tacke (Klankenkaravaan) leerde elke groep weer een ander muzikaal, exotisch gebruik aan.

,,Dames en heren", klinkt het uit de cockpit aan het einde van het optreden. ,,Wilt u zo vriendelijk zijn weer in te stappen voor de terugvlucht naar de Regenboogschool." De muzikanten konden na afloop rekenen op groot applaus. ,,Erg knap gedaan", zei interim-directeur Wim Hol ook in de richting van de Klankenkaravaan. In slechts anderhalve dag stampten zij deze voorstelling met de kinderen uit de grond. Na het optreden mochten de kinderen extra vroeg naar huis, binnen ging het feest verder voor genodigden.

Het nieuwe schoolgebouw is de meeste zichtbare vernieuwing van de Regenboog. Logischerwijs zijn de kleuren van de regenboog te vinden in het gebouw. In het metselwerk zijn de golven van het water ten tijde van de zondevloed zichtbaar. De regenboog is het symbool van hoop in de Bijbel en daarmee passend bij de identiteit van de school.

Naast het nieuwe gebouw veranderde dit jaar meer. Zo kreeg de school een nieuw bestuur en nieuwe directeur, een nieuwe website en logo en fuseerde de school met scholenvereniging PSPO TriVia, waar nog vijftien andere christelijke scholen in de regio onder vallen. Daarnaast kwam er op de Regenboog een negende groep een zogenaamde Dolfijngroep voor hoogbegaafde kinderen. De school feestte na woensdagmiddag nog vrolijk door en de kinderen kregen met een vrije donderdagmiddag al een voorschot op de herfstvakantie van deze week. In de ochtend werd er een spelletjesochtend georganiseerd. Onder leiding van muziekvereniging EMS liepen de kinderen donderdagavond met lampionnen en lichtjes door Boven-Hardinxveld. Eenmaal bij de Tiendweg bastte als slagroom op de taart ook nog een vuurwerkspektakel los.