Najaarslezing Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam

H'VELD-G'DAM De Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam houdt dinsdag 24 november haar najaarslezing in Partycentrum 't Hart (voorheen Drijvershof), Nassaustraat 6, in Boven-Hardinxveld. Aanvang 20.00 uur. De avond zal worden verzorgd door het echtpaar Wim en Anneke Meershoek uit Montfoort. Het onderwerp van hun lezing is 'Maastrichts aardewerk'.

Aardewerk uit Maastricht, wie kent het niet? Aanvankelijk (1836) eenvoudig wit steengoed, bestemd voor de kleine beurs, maar uitgegroeid tot een bedrijfstak, die het mooiste van het mooiste kon maken voor de keuken, voor op tafel, in de slaapkamer en huiskamer. Omdat veel mensen er zorgvuldig mee zijn omgegaan, is er veel bewaard gebleven.

De heer en mevrouw Meershoek hebben ruim 35 jaar dit aardewerk verzameld, zodat hun huis bijna een museum is. Heeft u thuis ook Maastrichts aardewerk, neem het mee want na de lezing is er gelegenheid om uw aardewerk te laten taxeren. Tevens zal op deze avond de nieuwste dvd van de Vereniging 'In gesprek met…' worden gepresenteerd. De toegang is gratis.