• Ievgen Chabanov

De Driemaster krijgt bezoek Plastic Soep Bus

H'VELD-G'DAM De leerlingen van Basisschool De Driemaster gaan zich dit jaar grondig voorbereiden op de World Cleanup Day 2019. Op vrijdag 20 september krijgen zij bezoek van de Plastic Soep Bus en spelen zij een Trash Hunt Game waarbij ze spelenderwijs plastic afval verzamelen. Op 21 september wordt tijdens World Cleanup Day al het plastic afval verzameld en wordt een wensboom onthuld, waarin alle kinderen hun duurzame wens kunnen achterlaten.

Het interactieve programma wordt georganiseerd door de Plastic Soup Foundation en SodaStream, die met de Plastic Soep Bus basisscholen gaan bezoeken in aanloop naar World Cleanup Day. De leerlingen van groep vijf tot en met acht krijgen in een gastcollege uitgelegd wat de plastic soep is, waarom hier zo veel aandacht voor is en wat zij zelf thuis en op school kunnen doen om wegwerpplastic te verminderen. Vervolgens zal er een 'Trash Hunt Game' gespeeld worden, waarbij men in spelvorm plastic afval gaat verzamelen en analyseren. Vervolgens gaan de kinderen het ingezamelde plastic tijdens World Cleanup Day in Zaltbommel bij SodaStream inleveren.

De Plastic Soep Bus is vrijdag 20 september van 13.00 tot 15.00 uur bij Basisschool De Driemaster in Hardinxveld-Giessendam.

Tijdens World Cleanup Day zijn alle geïnteresseerden welkom in Zaltbommel om meer te weten te komen over oplossingen die helpen om plastic afval te bestrijden. Iedereen kan bovendien een duurzame wens als 'message in a bottle' in de wensboom hangen. Zo neemt men letterlijk afscheid van wegwerpplastic. Door leerlingen op interactieve wijze te informeren willen de organisaties een nieuwe generatie bewuster maken van wegwerpplastic en de gevolgen hiervan.

Kijk voor meer informatie over de World Cleanup Day op www.worldcleanupday.nl.