• Gemeente Molenlanden

Nieuw team wijkagenten al aan de slag voor Molenlanden

HOORNAAR De gemeenten Giessenlanden en Molenwaard vormen op 1 januari 2019 samen de nieuwe gemeente Molenlanden. Het nieuwe team wijkagenten van beide gemeenten is al voorbereid op de herindeling: sinds 1 oktober werkt het team samen voor het hele gebied van de toekomstige gemeente Molenlanden.

Behalve een aantal nieuwe gezichten verandert er voor de inwoners niet zo veel. De wijkagenten blijven het gezicht van de wijk. Zij kennen de wijk, weten wat er speelt en zijn het aanspreekpunt voor de inwoner. Indien gewenst gaat de wijkagent het gesprek aan met inwoners of komt op bezoek. Burgemeester Dirk van der Borg: ,,We zijn blij dat er nu al als één team gewerkt wordt. Samen kunnen onze wijkagenten goed op elkaar afgestemd de kernen van onze toekomstige gemeente van dienst zijn." Burgemeester Werner ten Kate vult aan: ,,Wijkagenten vormen een belangrijk onderdeel binnen de wijk. Ze moeten weten wat er binnen de kernen speelt en elkaar, indien nodig, ook kunnen vervangen."

Door de gekozen aanpak staat het team alvast gesteld voor de toekomst. De echte verandering zit vooral binnen het team zelf: de verschillende wijkagenten bedienen naast hun eigen dorp of stad heel toekomstig Molenlanden. Het nieuwe team kon op deze gezamenlijke manier worden gevormd door een geplande wisseling van wijkagenten. Met deze wisseling is meteen de wens opgepakt om alle Giessenlandse en Molenwaardse wijkagenten in één gezamenlijk team voor toekomstig Molenlanden onder te brengen. Naast de vijf wijkagenten zal er nog een wijkagent expert worden toegevoegd aan het team.

De huidige verdeling van de kernen per wijkagent is als volgt:

Theo Verweij: Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland

Cor van Santen: Bleskensgraaf, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden

Kees Verheij: Goudriaan, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort en Streefkerk

Ton Gruiters en Sjaak Pellikaan: Arkel, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos en Schelluinen

Inwoners kunnen zoals bekend voor noodhulp terecht bij het alarmnummer 112. Is het geen noodsituatie, dan kan het nummer 'geen spoed, wel politie' worden gebeld via tel. 0900-8844. Contact opnemen voor een afspraak of gesprek met de wijkagent verloopt ook via dit algemene telefoonnummer van de landelijke politie.