• Gemeente Giessenlanden

Nieuwe leverancier rolstoelen, scootmobielen, aangepaste fietsen en hulpmiddelen

HOORNAAR Medipoint levert vanaf 1 februari de Wmo-hulpmiddelen in Giessenlanden, Leerdam, Molenwaard en Zederik. Op donderdag 15 februari werd hiervoor door alle partijen het contract officieel ondertekend. De inwoners van de gemeenten kunnen hun huidige hulpmiddelen van de voormalige leverancier gewoon blijven gebruiken.

Op 31 januari liep het oude contract af met MHG Van Breugel. De gemeenten startten daarom afgelopen zomer met de noodzakelijke Europese aanbesteding. Om voor het nieuwe contract tot een breed gedragen programma van eisen te komen, werd een inkoopteam samengesteld waarin, naast de gemeenten, ook de regionale belangenorganisaties (zoals Gehandicaptenplatform Zedje) waren vertegenwoordigd.

Na een marktverkenning en een bijeenkomst met de vier grootste leveranciers heeft dit inkoopteam een programma van eisen opgesteld. Een belangrijke eis voor zowel de gemeenten als de Wmo-cliënten was dat de Wmo-hulpmiddelen niet mogen worden vervangen bij de overgang naar een nieuwe leverancier. Een andere eis was dat de leverancier maatschappelijk verantwoord moet ondernemen en aan Social Return moet doen. Inzake dit laatste worden de gemeenten en leverancier ondersteund door Adviespunt Social Return vanuit AVRES.

Uit de aanbesteding is Medipoint als winnaar naar voren gekomen. Zij levert vanaf 1 februari 2018 de Wmo-hulpmiddelen in Giessenlanden, Leerdam, Molenwaard en Zederik. Met het oog op de nieuw te vormen gemeente Vijfheerenlanden sluit de gemeente Vianen op 1 januari 2019 bij deze aanbesteding aan. Medipoint is momenteel leverancier van de gemeente Vianen en is net als MHG Van Breugel onderdeel van Medux. De vertrouwde aanbieder blijft gewoon zijn diensten verlenen, alleen onder een andere naam te weten: Medipoint.

Tijdens de marktverkenning bleek dat het vorige contract niet meer marktconform was en voor veel partijen verliesgevend zou zijn. Daarom moesten de partijen dit in de nieuwe overeenkomst aanpassen en stijgen de kosten voor Wmo-hulpmiddelen enigszins. Toch menen alle partijen dat er een goede dienstverlening voor een faire prijs wordt verleend.

De gemeenten feliciteren Medipoint met het winnen van deze aanbesteding en vertrouwen op een succesvolle samenwerking gedurende de looptijd van vijf jaar plus twee keer een jaar verlengingsmogelijkheid. Het gehele inkoopproces is begeleid door IBMN (Inkoopbureau Midden-Nederland).