• Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag 24 november aan in Hardinxveld-Giessendam

    Sint intochtcommissie Hardinxveld-Giessendam

Nieuws van over de oceaan

Lieve kinderen en beste ouders,

Na een lange, droge zomer in Spanje, zijn de Sint en de Pieten met de stoomboot onderweg naar Nederland. Wij gaan eerst naar Zaanstad en een week later, op zaterdag 24 november, komen wij naar Hardinxveld-Giessendam.

Aan boord van de stoomboot zijn de Pieten hard aan het werk om alle cadeaus in te pakken. Alle Pieten? Nee, 1 Piet doet niet mee….. Piet Peter. Deze Piet is erg verdrietig want zijn vriendinnetje Piet Sandra ligt ziek in haar bed en daarom kan zij niet mee naar Nederland. Piet Peter mist haar heel erg, want Piet Sandra en hij zijn altijd samen en het duurt nog heel lang voor de Sint en de Pieten weer terug gaan naar Spanje. Want ja, eerst moeten alle kinderen in Nederland hun cadeautjes krijgen. Piet Peter telt elke seconde, minuut, uur en dag af. Hij wil zo graag dat de klok sneller vooruit gaat. Maar ja, dat gaat niet. Misschien heeft Piet Peter wel een slim plannetje om eerder thuis te zijn bij zijn lieve Sandra? Want hij heeft gehoord dat er in Hardinxveld-Giessendam ook een klokkentoren staat.

DJ Willem van Light Sound and Vision is er dit jaar ook weer bij en de Pietenband is al druk aan het oefenen om er een gezellige boel van te maken. Dus mis het niet en zorg dat je er bij bent. Op zaterdagochtend 24 november komt de Sint met zijn Pieten aan in Boven-Hardinxveld, bij het voetveer naar Werkendam, en s'middags komt Sint aan op het station in Beneden-Hardinxveld. De Sint en de Pieten gaan samen met de accordeonpieten aan het einde van de middag naar het Hart voor een gezellig samenzijn voor mensen met een beperking. Ouders of verzorgers kunnen hiervoor contact opnemen via de mail, sinthvd@gmail.com, met vermelding van de gegevens van de deelnemers.

Voor de kinderen zijn er in samenwerking met de Giessenhof weer diverse wedstrijden georganiseerd. De winnaars mogen met hun ouders meevaren met de Waterbus en de Sint tijdens de intocht in Boven-Hardinxveld. Ook onze sponsoren zijn van harte welkom om mee te varen. Zij kunnen zich aanmelden via sinthvd@gmail.com, met vermelding van het aantal kinderen, jongen of meisje en de leeftijd. Heb je geen mogelijkheid om te kleuren of te knutselen, via Het Kompas Hardinxveld-Giessendam zijn er 4 plaatsen op de Waterbus te winnen. Hierover lees je binnenkort meer in deze krant.

Voor de kinderen van 3 t/m 5 jaar is er een kleurplaatwedstrijd. De kleurplaat ligt vanaf maandag 12 november klaar bij Intertoys Boogaard en supermarkt Hoogvliet. Voor de kinderen van 6 t/m 8 jaar is de opdracht, maak een mooie klok, van karton of papier of iets anders. Kinderen van 9 t/m 10 jaar krijgen de opdracht, maak een klokkentoren, ook weer van karton of papier of wat jij zelf makkelijk vind. Volgende week meer nieuws over de kleur- en tekenwedstrijd in deze krant.

Zaterdagochtend 1 december gaat de Sint met de winnaars van de kleur-en knutselwedstrijd naar de Giessenhof om bij Intertoys Boogaard leuke cadeautjes uit te zoeken. 's Middags brengt de Sint een bezoek aan de bewoners van De Lange Wei en daarna aan de Tiendwaert. Ook weer met de accordeonpieten.

Volgende week meer Sinterklaasnieuws in Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.