• Omnivera
  • Omnivera

Officieel startsein derde fase Oranjebuurt

H'VELD-G'DAM In samenwerking met de toekomstige bewoners, en onder toeziend oog van Elisabeth ter Borg, directeur-bestuurder van woningcorporatie Omnivera GWZ, gaf deze keer architect Ernst Loor het officiële startsein voor de nieuw te bouwen woningen van de derde fase in de Oranjebuurt. Deze herstructureringsopgave is gestart in 2014. Er zijn inmiddels al twee bouwfasen bewoond. Ook de komende jaren worden hier nog woningen gesloopt en nieuw gebouwd.

In deze fase worden vijf huurwoningen en zes koopwoningen gerealiseerd. Dit volgt op twee eerdere bouwfasen, waarbij inmiddels 28 nieuwe woningen zijn gebouwd. De woningen worden gebouwd door Aannemersbedrijf J. van Daalen en hebben, zo blijkt uit de eerdere fasen, een zeer prettig wooncomfort. Dit komt zeker door de praktische plattegrondindeling en de energiebesparende maatregelen. Bijzonder is verder dat de woningen standaard voorzien zijn van zonnepanelen.

De planning is dat de toekomstige bewoners in de zomer van 2017 de sleutels van de nieuwe woningen krijgen.

POPULAIR Ramon Jens, senior medewerker bij Omnivera GWZ geeft aan dat de woningen bijzonder populair zijn. ,,De zes koopwoningen zijn allemaal heel snel verkocht. Ook voor de huurwoningen was veel belangstelling. Ze zijn allemaal verhuurd aan bewoners uit de Oranjebuurt. Door de gefaseerde aanpak kunnen velen terug naar hun vertrouwde omgeving. We zijn daar erg tevreden over."

Directeur-bestuurder Elisabeth ter Borg: ,,De vernieuwde Oranjebuurt is een voorbeeld van betaalbaar, goed en duurzaam wonen. Als corporatie hebben wij daar een hele belangrijke opgave liggen. We zijn dan ook bijzonder trots op dit project."