• import
  • import

'Omwonenden IJzergieterij altijd serieus genomen'

H'VELD-G'DAM De leden van de klankbordgroep zijn ,,voor 100 procent'' meegenomen bij de ontwikkelingen van de IJzergieterij. Dat laat wethouder Trudy Baggerman weten nadat de betrokken bewonersgroepen eerder hun onvrede uitten over de gang van zaken. Ze vindt het jammer dat de omwonenden op deze manier tegen de zaak aankijken. ,,We hebben een heleboel punten mee kunnen nemen'', aldus wethouder over de inbreng van de klankbordgroep. Vorige maand zegde de gemeente bijvoorbeeld toe dat een onafhankelijk bureau de verkeersafhandeling van de nieuw te realiseren wijk nog eens tegen het licht houdt. Baggerman spreekt zelf van ,,een second opinion'' om tegemoet te komen aan de bezwaren van de bewonersgroepen.

Dat hoefde ze niet te doen, benadrukt de wethouder. ,,Ik kreeg een compleet IJzergieterijplan, inclusief verkeersafhandeling'', aldus Baggerman over het dossier dat ze na de coalitievorming van haar voorganger Benhard van Houwelingen kreeg overgedragen. ,,In principe lag het plan al klaar om doorgestuurd te worden naar de gemeenteraad.'' Ook geeft ze aan dat zowel de gemeente als ontwikkelaar Gebroeders Blokland een nieuwe projectleider hebben aangesteld om naar eigen zeggen ,,opnieuw te beginnen''.

De bewonersgroepen hekelden onder meer de houding van wethouder toen ze in maart op gesprek mochten komen over het vervolgproces. ,,Het was meer een afrondend gesprek'', zegt Baggerman daarover. ,,Op een gegeven moment start een nieuwe fase.'' Ze weerspreekt dat ze zich destijds autoritair opstelde. ,,Ik heb ze in mijn beleving altijd heel serieus genomen. Ik ben nooit onfatsoenlijk, maar ik ben wel duidelijk.''

De wethouder begrijpt ook niet de twijfels van de omwonenden bij de onafhankelijkheid van het nieuwe verkeersonderzoek. Ze benadrukt nogmaals dat zij worden meegenomen bij het formuleren van de onderzoeksopdracht. De projectleider zal met hen daarover contact opnemen.