• Muziek in de klas tijdens 'Matroosjesdag'.

    De Driemaster
  • Muziek in de klas tijdens 'Matroosjesdag'.

    De Driemaster
  • Ieder kind mag zichzelf zijn op 'De Driemaster'.

    De Driemaster

Kennismaken met De Driemaster

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Driemaster is een basisschool die staat voor een optimale ontwikkeling en groei van de leerlingen. Leren in een veilige omgeving en samen met de ouder verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van ieder kind. Respectvol, open, eerlijk en rustig. Om deze basisbeginselen in de praktijk te proeven, organiseert De Driemaster regelmatig contactmomenten voor instromende leerlingen.

door Neeltje van Triest

Locatie Wielwijk van De Driemaster hield in dit kader op woensdag 5 februari een 'Matroosjesdag'. De leerlingen startten onder leiding van een echte muziekdocent een creatieve muziekles, waar zij zelf tijdens het zingen echte muziek maakten. Daarna gingen ze in de gymzaal en het leslokaal uitgebreid verder. Omdat deze aanstekelijke kennismakingsles een groot succes is geweest, haakt het team van locatie Westwijk de volgende keer ook aan. Dan wordt op beide locaties een 'Matroosjesdag' georganiseerd.

Locatieleidster Berber Wijnbelt-Klijn is enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling. Berber: ,,TOP staat voor Talent Ontwikkelen in Partnerschap: de beide locaties van De Driemaster werken met het concept van de TOP-school. Die insteek kwam tijdens de 'Matroosjesdag' goed uit de verf. Alle bezoekers toonden zich enthousiast en wij hopen dat wij dezer dagen weer een aantal nieuwe leerlingen in mogen schrijven. Wie deze dag gemist heeft of simpelweg niet kon, of wie ook tijdens een reguliere schooldag graag een kijkje wil komen nemen, is na het maken van een afspraak van harte welkom. Wij later onze bezoekers graag zien hoe wij werken. En natuurlijk staat het organiseren van een nieuwe 'Matroosjesdag' ook weer op de agenda.''

OPEN HUIS Wijnbelt vertelt dat op woensdagochtend 18 maart een Open Huis op de planning staat. Tussen 9 en 12 uur kan iedere geïnteresseerde -jong of ouder- vrijblijvend de scholen binnenlopen om sfeer te proeven. Ook dan vertellen de leerkrachten graag waar een TOP-school voor staat. Dit Open Huis is gerelateerd aan de landelijke 'Ik ben welkom' week van 16 tot en met 20 maart. Ouders van leerlingen op De Driemaster mogen tijdens deze week op meerdere momenten een les van hun kinderen bijwonen. Groepsdoorbrekend begrijpend lezen in de bovenbouw, rekenen in groep 3 tot en met 8, leesles in groep 3 en 4 en spel-inloopmomenten bij de kleuters.

Obs de Driemaster bestaat uit twee locaties: een school in de Wielwijk en een school in de Westwijk. Op beide scholen wordt les gegeven aan groep 1 tot en met 8.

De locatie aan de Pietersweer in de Wielwijk is gevestigd in een groot gebouw in een rustige, groene omgeving. Ruime, modern ingerichte lokalen, een speellokaal voor kleuters, een toneel en de schoolpleinen voor de verschillende leeftijdscategorieën rond de school, maken van de locatie aan de Pietersweer een fijne plek om te leren.

De locatie aan de Tonneband bevindt zich midden in de Westwijk. Het is een overzichtelijk en licht gebouw met modern ingerichte lokalen, een speellokaal voor de kleuters en een fijn schoolplein. Op deze locatie werken leerlingen ook in combigroepen. Het is een knusse en laagdrempelige school. Beide locaties zijn voorzien van alle moderne faciliteiten en goed bereikbaar met fiets en auto.

OBS De Driemaster, Pietersweer 32 of Tonneband 22a, Hardinxveld-Giessendam. Telefoon 0184-614313, www.driemaster.nl of volg De Driemaster op Facebook.