• Archief BDUmedia

Onderzoek tunnel bij station Hardinxveld

H'VELD-G'DAM Een tunnel onder het spoor door bij station Hardinxveld-Giessendam zou de beste optie zijn voor het toekomstige verkeer van nieuwbouwlocatie 't Oog. Onderzoek moet uitwijzen of een tunnel ook mogelijk is.
Naast een industrieterrein in uiterste westen van 't Oog, wordt in de eerste fase van het project gestart met de bouw van een nieuwe woonwijk ten oosten van de Polderweg. Daar komen zo'n 170 woningen. Om de nieuwe wijk te ontsluiten wordt de Spoorweg een hoofdroute. Uit een verkeersonderzoek blijkt dat de overweg bij het station het extra verkeer van de 170 woningen nog wel aankan. Mogelijk zal de spoorwegovergang wel aangepast worden. Maar als in de toekomst heel 't Oog ontwikkeld wordt, moet er voor het verkeer een andere oplossing komen. Daarvoor wordt gekeken naar een mogelijke tunnel.
Raadslid Benhard van Houwelingen (TAB) noemt een tunnel ,,niet het doel maar het middel''. Hij vindt dat de ontwikkeling van 't Oog ook niet moet worden tegengehouden als een tunnel uiteindelijk niet mogelijk blijkt.
Cor van Vliet van de ChristenUnie wil dat er hoe dan ook een goede verkeersoplossing komt, voordat heel 't Oog ontwikkeld wordt. ,,Voor ons is duidelijk dat we geen stap zetten in de woningbouw, als we geen stap zetten in de verkeersafwikkeling.''
Ook SGP, CDA, en PvdA hopen dat er een tunnel komt, maar sluiten andere oplossingen niet uit. ,,Als er andere opties zijn, die net zo goed zijn als een tunnel, is dat voor ons ook goed'', zei Max van den Bout van de PvdA.