• Walter Leendertse

Popschoolbands presenteren zich

H'VELD-G'DAM Op zaterdagmiddag 13 mei tussen 14.00 en 17.00 is partycentrum 't Hart voor even het podium van de Popschool. In een middag vol muziek presenteren verschillende bands zich, afgewisseld met een aantal individuele acts.

Sinds een aantal jaar biedt de Popschool naast muzieklessen ook bandcoaching aan. Hier maakten sporadisch mensen gebruik van, echter twee jaar geleden besloot directeur én docent van de Popschool Pim van den Hil dat hij er echt werk van wilde maken en bedacht een serie bandcoachingen waarbij deelnemers elke maand onder begeleiding van een docent een aantal nummers instudeert. ,,Het verschil is dat je bij muziekles vooral individueel je instrument leert beheersen en dat bij bandcoaching vooral het samenspelen en het hele bandgebeuren centraal staat", aldus van den Hil. ,,Daarnaast proberen we als docententeam ook te rouleren zodat de bands van verschillende docenten les, dus verschillende input en ideeën, krijgen."

Dat tijdens de bandcoaching méér gebeurt dan enkel samen liedjes spelen, blijkt wel uit het feit dat er speciaal voor deze uitvoering een verdienmodel voor de bandjes is bedacht. De bandleden kregen zelf de verantwoording voor het verkopen van de entreeticket. ,,Per verkocht ticket van drie euro gaat er één euro in hun eigen bandpot", legt van den Hil uit. ,,Zo leren de leerlingen op kleine schaal hoe het er vaak in de echte muziekwereld werkt als het gaat om publiek werven en gages." Het idee bleek succesvol omdat er inmiddels ruim 190 tickets zijn verkocht. Daarnaast wordt tijdens de coaching ook aandacht besteedt aan podiumpresentatie, muziekinterpretatie en de technische kanten van het verhaal

De bands die 13 mei acte de présence zullen geven zijn van uiteenlopende genre's en niveau's. Hierdoor is er voor elk wat wils te beleven. Van moderne popcovers tot country-gospel en van een Blue-man-group-achtige percussie-act tot stevige rock. De bands worden tijdens het ombouwen van het podium telkens afgewisseld met een aantal korte acts van individuele leerlingen.

Er zijn nog kaarten á € 3,- in de voorverkoop te verkrijgen bij de Popschool. Het is ook mogelijk om zaterdag aan de deur een kaartje te kopen. Dan kost een kaartje 5 euro.