• Van den Herik

Preek van een Leek

H'VELD-G'DAM Op 11 november verzorgt Leen van den Herik, opgegroeid in Hardinxveld aan de Kerkweg, de Preek van een Leek in de Kerk met de Beelden in Hardinxveld-Giessendam, Peulenstraat 167. Aanvang 10.00 uur.

Hij ging op de lagere school bij Sluimer (Boven) en woonde tot zijn 20e op de Nieuweweg. Een echte dorpeling dus, maar niet helemaal 'leek' want als narratief theoloog runde hij tot zijn emeritaat op 7 september met zijn vrouw en naaste medewerksters een eigen uitgeverij in Gorinchem. Preken was echter nooit een wens of passie.

Wat nu zijn preek met het thema 'Een late bekering' zal brengen wordt voor velen zeker een verrassing. 'Ik kies voor nieuwe paden in teksten en liedjes, maar laat je niet afschrikken het komt goed...' is de grondgedachte bij zijn dienst.

Leen zal duidelijk maken hoe het luisteren naar de verhalen van anderen een nieuwe wereld voor je kan openbaren. Aan de hand van zijn eigen ervaring in 2014 toen het verhaal van een buitenaardse prins zijn hoofd tamelijk op hol bracht. Wie dit was en welke opzienbarende boodschap voor jong en oud deze bracht, wordt met getoonde afbeeldingen nader uitgelegd en toegelicht.