• Jochem serveert klassieke burgers, maar ook burgers met een moderne twist

    Marijn de Ruiter

Primeur KleinPleinFestival

H'VELD-G'DAM Komende vrijdag 17 mei tussen 15.00 en 21.00 zal het het plein aan 'Den Bogerd' in het teken staan van lekker eten en goede muziek. Voor de eerste keer wordt het 'KleinPleinFestival' georganiseerd door de zeventienjarige Jochem de Ruiter.

door Walter Leendertse

Jochem, sinds een paar maanden eigenaar van de foodtruck 'Selfmadeburgers', werd door de winkeliersvereniging gevraagd om met zijn foodtruck in het winkelcentrum te komen staan. ,,Een leuk idee, maar om daar alleen te gaan staan, was voor mij geen optie. Daarom heb ik het idee geopperd om er een klein festival van te maken met meerdere trucks en muziek." Jochem ging aan de slag en heeft uiteindelijk twee foodtrucks en 3 bands weten te strikken voor 'zijn' festival. De eerste truck is de Stadsbranderij uit Dordrecht, een foodtruck waar verschillende koeken, koffie en limonades te verkrijgen zijn. ,,De stadsbranderij was erg enthousiast over ons idee en heeft goed meegedacht over de mogelijkheden." De tweede foodtruck is uiteraard de truck van Jochem zelf: 'Selfmadeburgers'. Jochem, in opleiding tot kok, kwam op het idee voor dit bedrijf tijdens een vakantie waar hij op de camping in plaats van de traditionele barbecue voor alle campinggasten, een keer verschillende hamburgers bakte. Dat smaakte letterlijk naar meer, en het idee voor een foodtruck was geboren. Jochem houdt ervan om klassieke gerechten in een moderne uitvoering te presenteren. Komende vrijdag zal hij een klassieke burger serveren en een verrassende burger met een moderne twist.

Terwijl de bezoekers van al het lekkers genieten is er ook genoeg te beleven op muzikaal gebied. 3 verschillende bands zullen acte de présence geven: 'Blame it on the drummer', een akoestische act die verschillende hits ten gehore brengt op een unieke manier en twee coverbands uit respectievelijk Dordrecht en Sliedrecht: 'Noordelicht' en 'Aangename gasten'. De band treden op tussen 17.00 en 21.00.

Jochem heeft erg veel zin in het festival. ,,Wat mij aantrekt in de horeca is de hele sfeer die er op zo'n festival. Je spreekt veel mensen, het is vaak erg gezellig en de waardering die je krijgt geeft je echt een kick, maar bovenal is het mooi dat je mensen blij kunt maken met een mooi product."

i[ Meer weten over Selfmadeburgers, kijk dan op www.selfmadeburgers.nl