Programma Koningsdag Giessen-Oudekerk

GIESSEN-OUDEKERK Het programma voor Koningsdag op 27 april in Giessen-Oudekerk is bekend. De dodenherdenking vindt op 4 mei plaats door Oranjevereniging Giessen-Oudekerk.

Er wordt op 27 april van 9:30-10:00 uur gestart met het hijsen van de vlag op het schoolplein en het zingen van het Wilhelmus en enkele vaderlandse liederen. Dit, met medewerking van mannenkoor 'De Dekmantel' en kinderen van de Openbare School Giessen-Oudekerk. Van 10:15-12:00 uur worden er vervolgens kinderspelen georganiseerd op het schoolplein voor leerlingen van de basisschool. Na afloop wordt er traditionele oranjebitter geschonken. Van 13:00-14:00 uur kan er worden ingeschreven en wordt er gestart met de gezelligheidsrit voor auto's en fietsen in café-restaurant 'Olt-Ghiessen'. Voor de auto's is het 2,50 euro en voor fietsers 1,50 euro. Het inleveren van antwoordformulieren kan tot 17:00 uur en de prijsuitreiking vindt rond 17:45 uur plaats.

AVONDPROGRAMMA In de avond wordt om 19:00 uur begonnen met diverse individuele volksspellen, zoals sjoelen, de schiettent en een bierschuifbaan voor alle personen die niet meer op de basisschool zitten. Voor ieder spel ligt er een geldprijs klaar voor de winnaar. Om 21:15 uur wordt de avond vervolgd met een lampionnenoptocht door het eigen Gondelvaartdorp met muzikale begeleiding van drumband en majorettekorps EMS. Het startpunt is het schoolplein van OBS Giessen-Oudekerk.

DODENHERDENKING Op 4 mei vindt vervolgens de dodenherdenking plaats. Om 19:15 uur is er een bijeenkomst in de Hervormde Kerk. Een half uur later vindt de dodenherdenking plaats in samenwerking met Oranjevereniging Giessenburg en bij het monument naast de Hervormde Kerk in Giessenburg.