• Sinterklaascomité Hardinxveld-Giessendam

Programma sinterklaasintocht Hardinxveld

H'VELD-G'DAM Zaterdag 19 november is het weer zover. Sinterklaas komt met zijn Pieten weer naar Hardinxveld. Om 10.15 uur komt de Sint met zijn gevolg aan bij de aanlegsteiger van het voetveer op de Buurt in Boven-Hardinxveld. Zoals gebruikelijk zal Willem van Sundance drive-inshow de Sint als eerste welkom heten in Hardinxveld-Giessendam.

Daar vandaan loopt de Sint richting podium waar de burgemeesterveen welkomstwoord zal spreken. Na een optreden van de Danspieten zal Sinterklaas vergezeld van de Pietenband en de kinderen lopend naar De Lange Wei vertrekken. Het gezelschap komt daar rond 11.15 uur aan. Vanaf 10.45 uur is daar de Sinterklaasmarkt gestart. Op deze Sinterklaasmarkt staan diverse verenigingen en instanties. Kinderen van OKK doen een dansje op het podium en in de hal van De Lange Wei zal visserskoor Shanty diverse optredens verzorgen. De Sint zal een ronde lopen langs de kramen en er is voldoende gelegenheid om met de Sint op de foto te gaan.

Om 12.45 uur is de markt afgelopen en vertrekt de Sint. Om 13.45 uur komt de Sint per trein aan op het station in Beneden-Hardinxveld waar wethouder Baggerman wederom een welkomstwoord tot de Sint en zijn gevolg zal richten. Onder begeleiding van de Pietenband loopt de stoet via de Molenstraat en de Peulenstraat naar het centrum. Daar start bij winkelcentrum de Giessenhof het middag-programma met o.a. een welkomstdans door kinderen van OKK.

Sinterklaas zal een aantal winkels bezoeken en ook hier is weer voldoende gelegenheid om met de Sint op de foto te gaan. Na afloop, rond 15.30 uur, gaat Sinterklaas met een aantal Pieten naar dorpshuis 't Hart. Begeleidt door een tweetal accordeonpieten, zal de Sint nog een gezellig uurtje doorbrengen met mensen met een verstandelijke beperking.