Rabobank steunt Toltheater Syndion

GORINCHEM Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost heeft besloten om het Toltheater van Syndion in Gorinchem een bijdrage van 10.000 euro te geven uit het coöperatiefonds. Op 3 maart, na de avondvoorstelling 'Gameworld' van het Toltheater, ondertekenden Walther Buijs (directeur particulieren van de bank) en Harry Vogelaar (bestuurder van Syndion) de overeenkomst waarin deze afspraak is vastgelegd.

De Rabobank besloot tot deze bijdrage omdat zij het bijzonder waarderen dat Syndion zich sterk maakt voor een doorstart van het Toltheater. De bijdrage is specifiek bestemd voor de aanschaf van de faciliteiten voor de reizende productie (theatertechniek). Het Toltheater van Syndion is een bijzondere dagbestedingsvorm, waarin mensen met een handicap hun creatieve talenten kwijt kunnen door samen te werken aan de totstandkoming van toneelvoorstellingen. Jaarlijks brengen zij een voorstelling op de planken. De voorstellingen zijn eigen producties, mede bedacht en gespeeld door de cliënten.

Met de bijdrage van 10.000 euro heeft Syndion de mogelijkheid om deze dagbesteding het komende jaar te blijven bieden. Omdat de landelijke overheid flink bezuinigt op de zorg, wordt kleinschalige dagbesteding zoals bijvoorbeeld het Toltheater, steeds moeilijker realiseerbaar. Maar de cliënten die hun dagbesteding invullen bij deze locatie, werken hier met hart en ziel. Zij zouden het vreselijk vinden als deze mogelijkheid er niet meer zou zijn.

Syndion zoekt op verschillende manieren naar mogelijkheden om het voortbestaan van het Toltheater mogelijk te maken. De steun van de Rabobank is daarom zeer welkom. Verder is Syndion druk bezig om de theatergroep breder in te zetten. De nieuwe voorstelling Gameworld is bijvoorbeeld interessant voor scholen die iets willen doen met het thema pesten. Ook kunnen de Toltheateracteurs worden ingezet voor interne trainingen van de medewerkers van Syndion.

Na de spetterende voorstelling ondertekenden de heren Buijs en Vogelaar de overeenkomst. Met een handdruk spraken ze de wens uit dat er nog lang genoten kan worden van prachtige voorstellingen als deze.