• Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Ondernemers aan de slag met buitenterrein zwembad

H'VELD-G'DAM Sinds kort gloort er weer hoop voor het buitenbad van zwembad De Duikelaar. De Hardinxveldse ondernemers Wim van Dijk en Pim Muller willen het vervallen buitenterrein van het zwembad nieuw leven in blazen. Over het hoe en wat, willen de twee nog niet te veel uitweiden. Maar aan de gemeente is al een plan gepresenteerd. ,,De eerste reactie van de gemeente was positief. Met andere woorden: ze willen wel verder in dit plan 'duiken' met ons'', laat Muller weten.

door Ward den Besten

Samen met wethouder Trudy Baggerman ondertekenden Muller en Van Dijk vorige week woensdag een intentieovereenkomst. Daarmee is volgens de gemeente de heropening van het buitenbad een stuk dichterbij gekomen. ,,We kunnen er wat mee en we willen er wat mee'', zegt wethouder Baggerman. ,,Mooi dat deze ondernemers de handschoen hebben opgepakt om ons dorp een mooi nieuw buitenbad te geven dat onze inwoners verdienen.''

Sinds de gemeente vorige week het nieuws naar buiten bracht, heeft Muller al veel positieve reacties gehad van mensen die graag willen dat het buitenbad weer opengaat. Hij ziet het zelf als een uitdaging om bij te kunnen dragen aan een mogelijke heropening van het buitenbad. ,,Om het plan haalbaar te maken zal er echter wel goed gekeken moeten worden naar de herinrichting van het totale terrein", aldus Muller die een eigen bouwkundig ontwerp- en adviesbureau heeft.

De volgende stap is het verder onderzoeken van de mogelijkheden en het bepalen van de exacte doelgroep. Daarbij zal gekeken worden naar de exploitatie van het zwembad en eventuele horecafaciliteiten.

Muller vindt het voor nu nog te vroeg om een datum te noemen wanneer het buitenbad open gaat. Alle partijen streven ernaar om in de zomer van 2021 weer open te kunnen gaan, laat hij weten.