• Rivas Zorggroep

Robotpoezen voor bewoners Judith Leysterhof en Tiendwaert

H'VELD-G'DAM De bewoners van verpleeghuizen Judith Leysterhof en Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam namen onlangs drie robotpoezen in ontvangst. Dankzij schenkingen van Stichting Vrienden van Tiendwaert & Judith Leysterhof', gesponsord door glasgroothandel Van Noordenne BV in Hardinxveld-Giessendam en Versluis Assurantiën in Giessenburg, konden de robotpoezen worden aangeschaft.

Robotpoezen worden in verpleeghuizen steeds vaker gebruikt. ,,De robotpoezen hebben een positief effect bij bewoners met dementie," vertelt Anne-Marie Hijmans, teamleider van Judith Leysterhof. ,,Zij komen vaak tot rust als zij kunnen knuffelen met de robotpoes." De poes ziet er niet alleen levensecht uit, maar maakt ook nog eens authentieke geluiden. ,,Als iemand de robotpoes aait, dan reageert de kat daarop door te gaan spinnen. We zien dat bewoners er baat bij hebben en dat is mooi om te zien. We zijn dan ook erg dankbaar voor de donaties."

In totaal zijn drie robotpoezen overhandigd. Eén voor bewoners van Judith Leysterhof en twee voor verpleeghuis Tiendwaert. Anne-Marie: ,,Judith Leysterhof was al in het bezit van een robotpoes, maar door de komst van de extra poes kunnen bewoners van alle woongroepen gebruikmaken van een robotpoes."