• Ewoud Blom en Maurice Zonnenberg staan tussen de obstakels waar de deelnemers van het ouder-kindbootcamp hard gaan sporten.

    Lucas Versteeg

'Samen klimmen, rennen, zweten en zwoegen'

H'VELD-G'DAM Ewoud Blom en Maurice Zonnenberg starten vanaf mei een ouder-kindbootcamp dat elke zaterdagochtend zal plaatsvinden in de Hardinxveldse griend bij Rivierdijk 31. ,,Zo hoeft de ouder niet meer op de zaterdagochtend langs de lijn te staan, maar kunnen ouder en kind samen sporten."

door Lucas Versteeg

,,Vlotten bouwen, teambuilding oefeningen en push-ups voor de ouders: we hebben ideeën genoeg. De deelnemers trainen met elkaar, maar ook met de omgeving en met onze attributen: touwen, banden en allerlei andere dingen", aldus Ewoud Blom. Hij is de eigenaar en trainer van Riverland Sports, waarbij hij al verschillende bootcamps geeft in omgeving Rivierenland. Het idee om een ouder-kindbootcamp te starten, had hij al langer, maar tot nu toe had hij het te druk met zijn andere bootcamps. ,,Vorig jaar kwam Maurice Zonnenberg bij mij trainen, en het viel me direct op dat hij een talent had voor trainen en alle oefeningen goed meedeed. Toevallig zocht ik iemand om mij te versterken. Van het één kwam het ander, en nu gaan we dit idee samen oppakken."
Ewoud heeft een trainingsopleiding gevolgd, en Maurice gaat dit nog doen: ,,Ik heb wel een achtergrond bij defensie, maar ben nu rechercheur. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe project." Met zijn oudste zoontje van zes sport Maurice al regelmatig. ,,Ik merk gewoon dat kinderen het zo leuk vinden om lekker te bewegen. Samen bewegen met een ouder schept ook een band: na het trainen heb je allebei een voldaan gevoel."

,,Tegenwoordig zitten kinderen zo veel binnen, achter een apparaat en spelen ze bijna niet meer buiten'', zegt Maurice. Ewoud is het met hem eens: ,,Ik geef ook sportles aan jongeren en merk dat ze steeds minder gewend zijn te bewegen. Het is juist zo belangrijk om op te groeien met sport. Als ouders moet je het goede voorbeeld geven."
De bootcamp-sessies zijn speciaal gericht op kinderen tussen de 7 en 13 jaar, samen met een volwassene. ,,Dit kan natuurlijk ook een opa, oma of buurman zijn." De kinderen hoeven uiteraard niet even hard te trainen als de volwassenen. ,,Iedereen traint op zijn eigen niveau. Voor de kinderen houden we het leuk door de vele spelactiviteiten. We kunnen bijvoorbeeld verstoppertje doen en terwijl de kinderen tijd hebben om zich te gaan verstoppen, moeten de ouders twintig push-ups doen."

Vanaf 11 mei wordt de bootcamp elke zaterdag om 9:30 gegeven en het duurt één uur. ,,In mei is het sportseizoen net afgelopen dus kinderen en ouders hebben weer tijd op de zaterdagochtend. De meeste ouders staan op zaterdagochtend bij hun sportende kinderen langs de lijn, maar nu kunnen ze meedoen en met elkaar samenwerken. Een goede gelegenheid voor papa's om zich eens lekker uit te sloven voor hun kinderen'', aldus Maurice.

Voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden of een gratis proefles, ga naar: riverlandsports.nl