• School op Safe, Koningin Wilhelminaschool

    Richard van Hoek Fotografie

School op Seef label voor KWS en De Regenboog

H'VELD-G'DAM De Koningin Wilhelminaschool aan de Noordstraat heeft woensdag 28 oktober het verkeersveiligheidslabel van School op Seef mogen ontvangen. Mevrouw van Tilburg, adjunct-directeur nam het label in ontvangst op het schooplein. De kinderen die zich op het schoolplein hadden verzameld zongen zo goed of slecht als het ging het lied 'Aan de Noordstraat staat een school'; op de melodie van 'in Holland staat een huis'.

Een parcours was uitgezet zodat vier leerlingen konden laten zien hoe goed ze met een hand aan en een hand los konden fietsen en gelijkertijd een bocht konden maken zonder te stoppen met fietsen. Ook wethouder Theo Boerman waagt een poging. ,,Moeilijk dan u dacht he", zegt Van Tilburg als het de wethouder gelukt is. ,,Jullie deden het beter dan ik hoor", zegt hij tegen de vier leerlingen. ,,Maar ik had natuurlijk een gekke damesfiets."

Na deze actie neemt Boerman de microfoon. ,,Vooral de leerlingen van groep 7 en 8 die straks buiten het dorp moeten gaan fietsen. Dat betekent wat, zo buiten het dorp, het is niet ongevaarlijk", zegt Boender. ,,Gelukkig doen jullie het heel goed, jullie hebben 19 van de 19 punten behaald. Daarvoor wil ik jullie de leerlingen, de juffen en meesters en de verkeersouders heel erg bedanken."

De Koningin Wilehlminaschool is de 25e school in het gebied, en de 4e in dit dorp, die het certificaat School op Seef ontvangt. Vandaag (donderdag 29 oktober) heeft ook De Regenboog het certificaat ontvangen. We zijn erg trots. Jullie deden het beter dan ik hoor", zegt hij tegen de vier leerlingen. ,,Maar ik had natuurlijk een gekke damesfiets."