• Afsluiting SchooWeek met de overhandiging door leerlingen van de deelnemende scholen van alle werkstukken van aan Burgemeester Anton Barske en wethouder Arjan Rijsdijk van Gorinchem, voor de Engelse dubbeldekker

    Köppen Marcel

Schoolweek van Stichting OVO een groot succes

H'VELD-G'DAM Van 16 tot en met 20 maart vond de Schoolweek plaats. Alle basisscholen van Stichting OVO organiseerden deze week verschillende activiteiten die in het teken stonden van de Rechten van het kind. Op vrijdag 20 maart is de week feestelijk afgesloten met een bustocht langs alle OVO-basisscholen. Tijdens de bustocht zijn de verschillende kinderrechten verzameld die op elke basisschool centraal stonden. Burgemeester Anton Barske nam aan het einde van de rit de kinderrechten feestelijk in ontvangst.

Leerlingen van basisschool De Driemaster startten de bustocht en haalden de kinderrechten en medeleerlingen van de overige OVO-basisscholen op. De tocht met een Engelse dubbeldekkerbus eindigde bij basisschool de Tweemaster, hier zijn de kinderrechten overhandigd aan burgemeester Anton Barske en wethouder Arjen Rijsdijk. De leerlingen hebben onder aanmoediging van een groot publiek de middag feestelijk afgesloten met een mooie flashmob.

Naast de bustocht zijn er tijdens de Schoolweek tal van andere activiteiten georganiseerd. De basisscholen organiseerden activiteiten die varieerden van open dagen en open podia tot en met een kunstproject in samenwerking met kunstenaar Marco van Tricht. Ook de sponsorloop voor het Jeugdsportfonds op de Anne Frankschool was een groot succes. De Gorinchemse Anuschka Bozo van So you think you can dance heeft in deze week samen met de leerlingen van de basisscholen een grote flashmob uitgevoerd. Jaap Brünner en de leerlingen van de Talentenstroom Art Factory van Merewade College Wijdschild hebben deze enorme dansvoorstelling vastgelegd.

De scholen die deelnamen aan de Schoolweek zijn aangesloten bij Stichting OVO. Stichting OVO staat voor Openbaar Verenigd Onderwijs in Gorinchem en de regio. De stichting vormt het overkoepelende bestuur van scholen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in de gemeente Gorinchem en de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Naast het unieke karakter van elke school afzonderlijk, hebben de OVO-scholen ook een gemeenschappelijk kenmerk. Alle OVO-scholen staan voor kwalitatief goed onderwijs dat afgestemd is op een optimale ontwikkeling van de talenten van leerlingen. In het onderwijs van de OVO-scholen komt dit onder meer tot uiting in de doorlopende leerlijn, waarbij een perfecte aansluiting tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs centraal staat.