• P. Blankemeijer
  • P. Blankemeijer

Schorpioen gevonden in Hardinxveldse schuur

H'VELD-G'DAM Peter Blankemeijer uit Hardinxveld-Giessendam schrok zich een hoedje toen hij ineens een schorpioen tegenkwam in zijn schuur. ,,Van schrik heb ik hem doodgeslagen met mijn slipper", aldus Blankemeijer.

De Hardinxvelder vond het beest van zo'n 3 centimeter groot in een donker hoekje van zijn schuur. ,,Onder een jerrycan. Ik heb geen idee hoe hij daar terecht is gekomen."

Schorpioenen komen niet voor in Nederland omdat het hier doorgaans te koud voor ze is. Het gebeurt wel eens dat zo'n beestje als verstekeling meereist met iemand die in Zuid-Europa heeft gekampeerd.

Of het griezelige dier als ongenode gast met de familie Blankemeijer is meegereist is niet duidelijk. ,,We zijn in juni drie weken naar Toscane geweest met de auto. De terugreis heeft drie dagen geduurd. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat het beestje met ons is meegereden", aldus Blankemeijer.

Peter Bankemeijer heeft de schorpioen nu te drogen gelegd in een rustig hoekje. ,,Misschien heeft Freek Vonk interesse," grapt hij.