• BDUmedia

SGP wil aanlegplaats voor Waterbus

H'VELD-G'DAM Hardinxveld moet zo snel mogelijk aangesloten worden op het netwerk van de Waterbus. De SGP vindt dat de veerverbinding van de Drechtsteden een halte aan het dorp moet krijgen, nu Hardinxveld officieel is toegetreden tot de gemeenschappelijk regeling. En daar dus ook aan meebetaalt.

door Ward den Besten

De SGP heeft een brief gestuurd naar het college, de regionale portefeuillehouder en de directie van de veerdienst waarin gevraagd wordt gauw om de tafel te gaan zitten om hierover een plan verder uit te werken. Dat moet dan wel in goed overleg gebeuren met alle betrokkenen, stelt SGP-raadslid Arie van den Berg.

Volgens de fractie zijn meerdere locaties in Hardinxveld geschikt om op korte termijn een halte te realiseren. De partij heeft daarbij als voorbeeld gekeken naar bestaande aanlegsteigers van de Waterbus in de omliggende gemeenten. De SGP denkt onder meer aan de locatie aan de Rivierdijk bij het parkeerterrein, net ten westen van waar de Nieuweweg op de dijk aansluit.

Volgens de SGP biedt de Waterbus uitstekende mogelijkheden voor scholieren en werknemers om snel via het water naar de regio's Drechtsteden en Rotterdam te reizen. ,,Aansluiten van onze gemeente op de Waterbus is een goede zaak, ook om de filedruk op de A15 te ontlasten. Per 1 januari zijn wij officieel onderdeel van het samenwerkingsverband Drechtsteden en dragen vanaf dit moment ook financieel bij aan de Waterbus. Daar hoort wat ons betreft een adequate aansluiting bij'', laat Van den Berg weten.

Over een Waterbushalte is al vaker gesproken. Ook in de ontwikkelingsplannen voor de locatie van de voormalige ijzergieterij wordt een aanlegsteiger als optie genoemd om meer levendigheid te creëren. Maar daar zullen de werkzaamheden niet eerder starten dan volgend jaar. Ook heeft het college de wens uitgesproken om de veerdienst met Werkendam en Gorinchem aan te sluiten op de Waterbus. Omdat het voortbestaan van Riveer tot voor kort op losse schroeven stond, is daar vooralsnog geen onderzoek naar gedaan.