• NVWA
  • NVWA

Slootjesochtend bij NVWA

PAPENDRECHT Zaterdag 15 juni houdt de IVN-Alblasserwaard een slootjesochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders mogen ook meekomen. Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur.

Er is deze ochtend van alles te doen rondom water. Er worden natuurlijk waterdiertjes gevangen met netjes. Er is ook een demonstratie: vissen vangen met een groot schepnet. Daarnaast kunnen er waterproefjes gedaan worden en er is een waterwandeling door de tuin. Binnen in het centrum kunnen kinderen nog veel meer te weten komen over water. Ga zelf op ontdekking deze ochtend, er zijn gidsen om te helpen.

De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief een glas limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht bij het Alblasserbos, 0184-412618. Voor meer informatie over de NVWA: www.nvwa.eu.