Stichting Buitenhof krijgt groen licht van Raad van State

H'VELD-G'DAM Na een jarenlange juridische procedure tussen de gemeente Hardinxveld-Giessendam en een naastgelegen bedrijf heeft de Raad van State afgelopen woensdag uiteindelijk het gewijzigde bestemmingsplan voor de locatie Buitendams 326 onherroepelijk vastgesteld.

De wijziging van het bestemmingsplan was noodzakelijk om de plannen van Stichting Buitenhof uit Hardinxveld te kunnen realiseren. ,,Het plan bestaat uit de bouw van een wooncomplex voor begeleid zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het complex omvat 12 volwaardige appartementen inclusief centrale woonkamer en keuken. Daarnaast willen we in een 2e fase een project voor kleinschalige dagbesteding en stageplaatsen voor het Speciaal Onderwijs realiseren", aldus Kees van Houwelingen, voorzitter van de stichting.

,,We zijn al jaren bezig met de plannen, maar door de slepende juridische procedure met het naastgelegen bedrijf heeft alles wel veel vertraging opgelopen. We zijn dan ook heel blij dat de Raad van State afgelopen woensdag alle bezwaren ongegrond of niet ontvankelijk heeft verklaard en het gewijzigde bestemmingsplan onherroepelijk heeft vastgesteld. De gemeente Hardinxveld-Giessendam is ook blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is gekomen. Ook zij zien het grote belang dat de plannen van Stichting Buitenhof gerealiseerd kunnen worden.

De komende tijd zullen de bouwplannen verder uitgewerkt worden en kunnen we verder met de invulling van het project. ,,Er moet nog veel gebeuren, maar dit is een belangrijke stap in de goede richting", aldus Van Houwelingen.