Stichting Dorpsbehoud wil meer bestuursleden

H'VELD-G'DAM Prettig leven in Hardinxveld-Giessendam. Met plezier wonen, werken en recreëren, dat is wat de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam wil stimuleren. In het dijkdorp aan de Merwede gebeurt van alles. De stichting wil graag betrokken zijn bij de ontwikkelingen en er zo voor zorgen dat alles op een verantwoorde manier wordt aangepakt.

,,Steeds meer zie je het dorp verstedelijken. Dat is een ontwikkeling die wij niet kunnen tegenhouden. De manier waarop dit gebeurt verdient vaak meer aandacht dan dat eraan wordt gegeven. Het huidige stichtingsbestuur wil proberen meer te doen met wat genoemd wordt de bestaande omgeving. Met wat er al aan gebouwen en andere zaken is. Er hoeft niet altijd te worden gesloopt om toch iets moois te krijgen. Elders in Nederland gebeurt dit vaak al wel. We leven in een tijd dat duurzaamheid hoog in ieders vaandel staat. Daar moeten we trots op zijn", aldus een woordvoerder van de stichting.

Meedenken met de ontwikkelingen en advies geven aan de verantwoordelijke politici, bestuurders, ondernemers en particulieren. Samen zorgen voor een nog prettiger leefbaar Hardinxveld-Giessendam. Een dorp om met elkaar trots op te zijn. De stichting vraagt ook aandacht voor wat er allemaal te zien en te genieten is in Hardinxveld-Giessendam. En dat is veel. Momenteel wordt gewerkt aan nieuwe informatiebordjes voor monumentale en karakteristieke panden.

Het bestuur van de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam is op zoek naar enkele nieuwe bestuursleden, die willen meedenken en meedoen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Dick de Jong, Buitendams 51, 3371 BA Hardinxveld-Giessendam, telefoon 0184-615094, e-mail djdejong@planet.nl. Zie ook: www.dorpsbehoudhg.nl.

Fotobijschrift: Bij de ontwikkeling van Morgenslag heeft de gemeente gebruik gemaakt van de adviezen van de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam.