Stichting Vrienden schenkt Tovertafel aan De Lange Wei

H'VELD-G'DAM Stichting Vrienden van de Burgemeester de Boer-Stichting heeft van de opbrengst van de bazaar voor locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld een Tovertafel aangeschaft. De Tovertafel is een nieuw spelconcept dat bestaat uit lichtanimaties die worden geprojecteerd op de eettafel. Deze lichtprojecties zijn interactief en reageren op de beweging van handen en armen van degenen die aan tafel zitten. ,,Door middel van de Tovertafel kunnen we onze cliënten op een toegankelijke wijze activeren tot beweging en spel. Het spelconcept is gericht op cliënten met dementie. De Tovertafel is zo uitnodigend dat eigenlijk iedereen wil meedoen als de Tovertafel aanstaat. Het maakt iedereen blij", aldus Mireille Gelderblom, Coördinator Activiteiten.

De Lange Wei is één van de eerste organisaties die over een Tovertafel beschikt. In het woonzorgcomplex zijn vier ophangpunten; in het Praathuis, de Serre, de Zonneweide en de Bloemenweide. ,,Op deze manier kunnen we het apparaat rouleren tussen de verschillende activiteitenruimtes, zodat we met alle cliënten de spellen van de Tovertafel kunnen spelen." Met de Tovertafel kunnen op dit moment zeven spellen gespeeld worden. Daarnaast zijn er nieuwe spellen in ontwikkeling die aan het apparaat worden toegevoegd zodra deze gereed zijn. ,,Het spelconcept is heel gemakkelijk te bedienen, waardoor de Tovertafel zowel door de verzorgenden met cliënten wordt gebruikt, als ook door familieleden. Deze vinden het soms prettig om, wanneer zij op bezoek zijn, iets te doen met hun familielid. De Tovertafel maakt dit op een laagdrempelige manier mogelijk."

Zorgaanbieder De Lange Wei is al ruim 60 jaar actief in de ouderenzorg. De organisatie biedt mogelijkheden op het gebied van zorg, diensten, welzijn, behandeling en services. De Lange Wei ondersteunt hiermee ouderen en mensen met functiebeperkingen in zowel een beschermde omgeving in de woonzorgcomplexen in Boven-Hardinxveld en Hoornaar als in de thuissituatie in de gemeentes Hardinxveld-Giessendam en Giessenlanden. In de organisatie

staat de cliënt voorop en wordt ernaar gestreefd dat de cliënt door en uit zijn omgeving zoveel positieve energie put dat een gevoel van geluk ontstaat.