• familie van der Linden

Stoelen draaien niet voor Teus

H'VELD-G'DAM Geen van de coaches van The voice of Holland draaide vrijdagavond zijn of haar stoel tijdens het optreden van Teus van der Linden uit Hardinxveld. Hij laat zich echter niet uit het veld slaan.

Ondanks de uitschakeling in de tv-show verschijnt vandaag zijn eerste single 'Press start'. Een videoclip volgt binnen enkele weken. Hoewel de afloop van zijn blind audition voor een aantal personen geen verrassing meer was, was de spanning in huize Van der Linden alsnog merkbaar. Vlaggetjes en ballonnen van The Voice in de huiskamer zaaide ook nog wat lichte twijfel, maar het mocht niet meer baten. Toch kijkt Teus tevreden terug. ,,Zelf had ik ook nog niets teruggezien en ik was ook erg benieuwd hoe het eruit zou komen te zien. Maar ik ben er blij mee, het zag er goed uit en ik heb er zeker van genoten. Natuurlijk is het jammer dat er niemand van de coaches draaide, aan de andere kant kreeg ik wel steun van ruim de helft van het thuispubliek."

Coach Waylon verwachtte meer pit in zijn uitvoering van het nummer Stitches van Shawn Mendes en maakte een volgens zijn collega-coaches een merkwaardige vergelijking van een pasgeboren baby die nog niet huilt en het slaan op de billen zodat hij of zij dat wel gaat doen. ,,Ga eens zingen man!" luidde het commentaar van Waylon. ,,Die opmerking had niet gehoeven en verder hebben we bewust gekozen om het nummer zo te doen", aldus Teus. ,,Dus eerst akoestisch en bij het refrein pas uitbundiger. Volgende keer kies ik misschien voor een pittiger nummer." Als dat dan nog nodig is, want de hoop is nu op een doorbraak is nu gevestigd op de nieuwe single. ,,En anders doe ik volgend jaar zeker weer mee."