Taalbingo in de bieb

H'VELD-G'DAM Maar liefst 1 op de 9 Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. De Bibliotheek AanZet maakt samen met haar taalpartners serieus werk van dit probleem. Dit gebeurt het hele jaar door, maar tijdens de Week van de Alfabetisering van 5 tot en met 11 september besteedt zij hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan. Zo is er op maandag 5 september van 19.00 - 21.00 uur in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam een spannende Taalbingo, in samenwerking met Vluchtelingenwerk. Op dinsdag 6 september is daar het wekelijkse Voorlezen van 15.45 - 16.30 uur. Daarnaast gaat het Taalcafé op woensdag 7 september weer van start. Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt met taalspelletjes en een internationale Taallunch met wethouder Trudy Baggerman. Kijk voor meer informatie over deze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl

Taalbingo

Alle nieuwe Nederlanders worden op maandag 5 september, 19.00 - 21.00 uur in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam uitgedaagd voor een bijzonder spelletje Bingo. Aan de hand van een verhaal waarin de bingogetallen worden genoemd, proberen de deelnemers hun Bingokaart vol te krijgen. Er zijn leuke prijzen te winnen. Aanmelden is niet nodig.

Voorlezen

Vroeg beginnen met voorlezen prikkelt de fantasie en ontwikkelt het taalgevoel. Elke dinsdag van 15.45 - 16.30 uur zijn kindjes van 2 - 4 jaar welkom in de Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam om te komen luisteren naar de mooiste verhalen. Voorleesvrijwilligers lezen dan drie kwartier lang voor, en zowel leden als niet-leden mogen gratis aanschuiven op dinsdag 6 september.

Taallunch

Op woensdag 7 september van 10.30 - 13.00 uur begint een nieuw seizoen van het Taalcafé in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam. Tijdens deze aftrap kunnen bezoekers oefenen met de Nederlandse taal door middel van allerlei taaloefeningen en -spelletjes. Ook kunnen zij onder het genot van een internationale lunch kennismaken met wethouder Trudy Baggerman van Welzijn, Cultuur en Sport. Aanmelden kan via de balie van de Bibliotheek.

Taalvrijwilligers gezocht

Volwassenen met vragen over (leren) lezen en schrijven kunnen terecht bij verschillende Taalpunten in de regio. Een getrainde taalvrijwilliger staat voor hen klaar, om samen te zoeken naar een aanbod op maat. Denk hierbij aan een cursus, of een plek in een taaloefengroep. Voor de Taalpunten is de Bibliotheek altijd op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers. In slechts 2-4 uur per week kan zo'n vrijwilliger een belangrijk verschil maken in het leven van mensen die lezen en schrijven moeilijk vinden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en aanmelden terecht op www.debibliotheekaanzet.nl.