• TAB
  • TAB
  • TAB

T@B bezoekt Pensionstal De Watertoren

H'VELD-G'DAM De Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) ging zaterdag 6 april op bedrijfsbezoek bij pensionstal De Watertoren. De fractie en wethouder van de lokale partij namen een kijkje bij het internationaal bekende paardenbedrijf aan de Rivierdijk.

De T@B werd ontvangen door de eigenaren van het bijzondere complex, Wim en Carin van Dijk. Met enthousiasme vertelden zij in de kantine over het verleden van het watertorenterrein en het ontstaan van de pensionstal. Vervolgens werd de partij rondgeleid door de ondernemer van de pensionstal, Lennart Bos. Tijdens de mooie wandeling vertelde hij met veel passie over de perfecte verzorging van de paarden.

Tijdens het bezoek werden er wedstrijden gehouden. Tussen de heerlijke strolucht viel de aanwezigen op hoe ruim de stallen zijn en de vele voorzieningen daarbuiten. Bij het aanwezige lokale bedrijf Koster Aquatraining kan men zelfs terecht voor de training en revalidatie van paarden. Ook een compleet paardrijbos is aanwezig. Voor de fractie was al snel duidelijk dat deze locatie een oase moet zijn voor paarden.

Bijzonder is dat de pensionstal is voorzien van een exclusieve installatie die ervoor zorgt dat geen gas meer nodig is. Zonne-energie wordt opgewekt en er is genoeg daglicht in de stallen. ,,Mooi om te zien hoe deze ondernemers lokaal bezig zijn met duurzaamheid en hoe hier wordt genoten van de paarden en de omgeving", zegt T@B-fractievoorzitter Dick Fijnekam.

Fijnekam vervolgt: ,,Met deze pensionstal wordt ons dorp op de kaart gezet. Paarden vanuit de hele wereld worden hier gestald en alles is perfect onderhouden. Wij zijn trots op dit bedrijf in onze gemeente."

De lokale partij sloot het bezoek af op grote hoogte. Zij beklom de oude watertoren. ,,Zo'n herkenbaar gebouw in Boven-Hardinxveld. Wat een schitterend uitzicht over ons mooie dorp", aldus T@B-fractievoorzitter Dick Fijnekam.