• T@B

T@B polst mening over afvalbrengstation

H'VELD-G'DAM Op zaterdag 15 juni polste de Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) de mening van inwoners over de nieuwe regels op het afvalbrengstation. De lokale partij stond met een, van hout gemaakte, bus en aanhanger op de braderie in de Peulenstraat.

De nieuwe regels op het afvalbrengstation zijn al langer onderwerp van gesprek. Waardlanden voert deze taak uit voor de gemeente, maar heeft onlangs nieuwe regels gemaakt. Hierdoor is het voor inwoners met een aanhanger of auto met bedrijfsreclame niet meer mogelijk om afval te brengen. Om bedrijven te weren is dat geen verkeerde keuze, maar hier kunnen inwoners ook onder lijden. Een beschikbare aanhanger van Waardlanden lenen vinden veel inwoners ongemakkelijk, onder andere omdat de gebruikstijd te kort is. Op de Zomerbraderie konden inwoners hun mening invullen en kregen zij van de T@B een zakje autodrop.

Tijdens de Zomerbraderie voerde de lokale partij ook gesprekken met inwoners over de kostenstijging in de zorg. De T@B vroeg aan inwoners waarvan de gemeente de zorgkosten het beste kan betalen. Er ontstonden goede gesprekken. De T@B-tent was voorzien van een pop verkleed als verzorgende.

Ondanks kleine regenbuien kijkt de lokale partij terug op een geslaagde Zomerbraderie. De T@B gaat aan de slag met de opgehaalde informatie. Meer hierover binnenkort op www.tabhg.nl.