• Waarom wordt het probleem niet bij de bron aangepakt?, vraagt T@B-raadslid Robert Philippo zich af.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

T@B regelt gesprek met Waardlanden

Robert Philippo is klaar met langslepende kwestie

H’VELD-G’DAM In de afgelopen weken kwamen er regelmatig berichten over het afvalbrengstation voorbij. Het zou niet veilig zijn en er werden vragen gesteld aan het college. Maar waarom wordt het probleem niet bij de bron aangepakt?, vraagt T@B-raadslid Robert Philippo zich af. Hij initieert een dialoog tussen Waardlanden en de raad om voor eens en voor altijd knopen door te hakken.

,,Vorig jaar raakten een aantal mensen gewond tijdens het uitladen bij het afvalbrengstation.”, vertelt Philippo. ,,Een raadslid ging daarop vragen stellen bij het college. Een paar maanden lang werd er heen en weer gecorrespondeerd en nog steeds is het niet opgelost. Dat is niet gek ook. De gemeente is dan wel eigenaar van de grond, maar Waardlanden is de huurder en uitvoerder. De raadsvragen zijn dus bij het college niet aan het goede adres. Als je in een supermarkt uitglijdt en tegen een schap aan valt, ga je toch ook geen verhaal halen bij de verhuurder van het pand?”

LANGSLEPENDE KWESTIE Robert Philippo is klaar met de langslepende kwestie. ,,Raadsleden moeten zich met beleid bezig houden, niet met centimeters en technische details. We moeten ook oppassen dat dingen niet verzanden in stroperigheid, het kost onze ambtenaren zeeën van tijd en dat is niet de bedoeling. Er moet doorgepakt worden. Daarom heb ik een bijeenkomst georganiseerd bij het afvalbrengstation."

De raadsleden en Waardlanden-directeur Ton Versteeg zijn uitgenodigd om op beleidsniveau te komen praten over oplossingen. Doordat alle betrokken partijen bij het gesprek aanwezig zijn kan het afgehandeld worden.

Philippo vervolgt: ,,Er moet een punt achter gezet worden, zodat de Hardinxvelders weten waar ze aan toe zijn en weer met een gerust hart hun afval weg kunnen brengen.”

Het gesprek tussen Waardlanden, het college en de raad vindt plaats op vrijdag 16 maart om 16.00 uur bij het afvalbrengstation in Hardinxveld-Giessendam.