• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
  • Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Tennismarathon bij LTC De Merwede

Vierentwintig uur tennissen voor het goede doel

Suzanne Heikoop

t @SHe_BDU

H'VELD-G'DAM Tennisvereniging LTC De Merwede organiseert op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni vierentwintig uur lang tennisactiviteiten. Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen aan clinics en toernooien en Martin Verkerk komt een spectaculaire tennisdemonstratie geven. De opbrengsten van deze dag zijn bestemd voor Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Het idee voor de tennismarathon lag al een tijdje op tafel. Penningmeester Corné Tromp vertelt: "We brainstormden begin vorig jaar vanuit het idee om meer reuring op de tennisvereniging te krijgen. We vinden zelf dat we een hele leuke vereniging zijn, dus daar willen we Hardinxveld graag kennis mee laten maken." Pieter-Jan Koolmees, medeorganisator, haakt daarop in: "Een tennismarathon leek ons daar de perfecte mogelijkheid voor, maar dan wilden we er wel graag een maatschappelijk tintje aan geven. Daarom gaat 50% van de opbrengst naar Stichting Leergeld. Deze stichting ondersteunt ruim duizend kinderen in de regio met sport- en schoolactiviteiten als de ouders daar zelf niet de financiële middelen voor hebben. Dit sluit aan bij waar we als vereniging voor staan. Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn." Bob van de Burgt van Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden was blij verrast met het bericht van de tennisvereniging. "We zijn erg blij met deze sponsoring. Uiteraard zijn we zelf ook tijdens het evenement aanwezig en hopen we op een mooie opbrengst."

Het programma van de marathondag is al bekend. Pieter Jan: "Met het bepalen van de doelgroep wisten we al dat het een groot evenement zou gaan worden. Daarom is gekozen voor vierentwintig uur tennis en entertainment. De aftrap is op vrijdag 5 juni om 18.00 uur met een toernooi voor Hardinxveldse sportverenigingen. 's Nachts kunnen tennissers boven de 16 jaar een balletje opgooien. 's Morgens vroeg start een ochtend vol activiteiten voor leden en niet-leden tot 16 jaar en kunnen geïnteresseerden deelnemen aan tennisclinics van tennisschool V&P. In de middag kunnen bedrijven tegen elkaar strijden tijdens het bedrijventoernooi. We sluiten de marathon op 6 juni af met een tennisdemonstratie van Martin Verkerk, oud tennisser en finalist op Roland Garros. Tijdens de stroom van activiteiten staat de barbecue aan, zorgt een DJ voor de muziek en is er voor bedrijven en verenigingen voldoende gelegenheid om te netwerken. Om de opbrengst te verhogen worden er voorafgaand aan het evenement ook loten verkocht."

LTC de Merwede heeft momenteel zo'n 300 leden, maar dat mogen er volgens de mannen best meer worden. Corné: "Onze tennisvereniging bestaat uit een vaste kern, maar nieuwe leden worden heel snel opgenomen in de groep. Er is genoeg ruimte voor mensen die recreatief willen spelen. Met dit evenement hopen we dat er veel mensen geënthousiasmeerd worden om tennis te gaan spelen. Daarom is iedereen van harte welkom om kennis te maken met de sport en onze vereniging. Ook kunnen bedrijven en verenigingen zich nog aanmelden voor een toernooi. Met elkaar hopen we er een mooie dag met een prachtige opbrengst van te maken."

Meer informatie over de tennismarathon is te vinden op www.ltcdemerwede.nl.